in

Duitsland: NAVO-chef verspreidt propaganda

Europese leiders hebben kritiek geuit op generaal Philip Breedlove, de militair leider van de in , vanwege zijn uitspraken over het conflict in Oost-. De Duitse regering spreekt van ,,gevaarlijke ”, meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zaterdag op basis van regeringsbronnen.

Breedlove zou de militaire rol van Rusland bij het conflict in Oekraïne hebben overdreven. De Duitse minister Frank-Walter Steinmeier heeft zijn beklag gedaan bij secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO, de hoogste leider van het bondgenootschap.

Andere Europese landen hebben woensdag tijdens een NAVO-bijeenkomst ook kritiek geuit op de Amerikaan. Breedlove verwerpt de kritiek: ,,Ik blijf bij mijn verklaringen over de Oekraïne-. Het is gebruikelijk dat niet iedereen het eens is met mijn inschattingen.”

Steinmeier nuanceerde het bericht van Der Spiegel zaterdag bij een -bijeenkomst in Riga. Hij gaf toe dat hij twee keer navraag deed, toen ,,de informatie die wij van onze bronnen kregen niet helemaal in lijn was met berichten die wij kregen van de of de NAVO”. ,,Maar wij hebben geen belang bij een ruzie die hierdoor kan ontstaan”, aldus Steinmeier.

Lees verder via Europa Nu.

Photo by erix!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor 1.500 euro weten zij op wie u gaat stemmen!

Moestuintje van Monsanto via Appie Heijn? Worden we om het tuintje geleid?