in ,

Duizenden banen verdwijnen in de zorg. Leve de participatiesamenleving!

13109049845 e8e068a975 participatiesamenleving11

Volgens onze overheid heeft de zorg de toekomst. Er dreigt namelijk een enorm tekort aan banen in deze sector. Goed nieuws voor iedereen die graag klaarstaat voor de zwakkeren in de maatschappij. De banen liggen voor het oprapen. Nou ja, over vijf jaar dan.

Voordat het zover is moeten er eerst wel even zo’n vijfenvijftigduizend banen verdwijnen. Alleen al de afgelopen maanden verloren elfduizend mensen hun werk als gevolg van een bezuiniging van twee en een half miljard euro. En het einde is nog niet in zicht.

De ontslaggolf zal volgens ActiZ, de werkgeversorganisatie in de zorg, vooral in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg ingrijpende gevolgen hebben. Naast huishoudelijke verzorgers zijn er met het sluiten van verzorgings- en verpleeghuizen bijvoorbeeld ook geen kok, tuinman of glazenwasser meer nodig. In werkelijkheid verdwijnt er dus nog veel meer werkgelegenheid. De vakbonden vermoeden dat er in totaal wel honderdduizend banen op de tocht staan.

Het schrijnende is dat de baan dan wel verdwijnt, maar het werk er gewoon blijft. In de ouderenzorg komt er door de toenemende vergrijzing eigenlijk alleen maar meer werk bij. Gelukkig hebben wij in Nederland de . Dé oplossing voor de uit de hand gelopen kosten van onze verzorgingsstaat. Uw bejaarde ouders kunnen straks alleen nog als zij rijk genoeg zijn de zorg inkopen die zij nodig denken te hebben. Alle anderen zijn voor de kwaliteit van hun leven afhankelijk van hun kinderen en familie. Als zij die nog hebben tenminste. Geen geld en geen familie? Pech gehad.

Lees verder via MWNW.

Photo by ritzotencate cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4282422235 33f7bfd175 politie1

Aangiftes met de hand overgetypt door falende ICT

4334398209 9b4b53bd85 Kredietbank1

Meer schulden, minder schuldsanering