in

Aangiftes met de hand overgetypt door falende ICT

Door de gebrekkige integratie van ict-systemen tussen korpsen moeten agenten aangiftes nog printen en per post naar een andere regio sturen. Daar wordt de aangifte overgetypt.

Wie in de eigen woonplaats aangifte doet van een misdrijf in een andere regio, wat is toegestaan, krijgt nog altijd te maken met veel vertraging door het niet aansluiten van ict-systemen tussen verschillende -eenheden. Anderhalf jaar na de fusie van de korpsen tot een Nationale Politie blijkt de ict-integratie nog altijd slecht. De gevolgen daarvan zijn de Inspectie Veiligheid en zowel langere wachttijden voor burgers als veel ‘onnodig werk' voor agenten, schrijft het AD.

Printje maken en in een envelop

Agenten moeten eerst de aangifte printen en sturen deze per post naar de regio waar het delict is gepleegd. Daar wordt de aangifte met de hand ingetikt op een volgende computer.

via Webwereld.

Photo by conner395


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle presidenten op één na stammen af van middeleeuwse Engelse koning

Duizenden banen verdwijnen in de zorg. Leve de participatiesamenleving!