in ,

E-nummers: Varkenshaar in brood en visgelatine in sap

5467866787 829934e71f biggetje1

Varkensgelatine in geitenkaas, visgelatine in vruchtensap en eendenveren of varkenshaar in brood. Het zit er in, maar staat niet of in bedekte termen op de ingrediëntenlijst. Dierlijke bijproducten of producten zitten in heel veel voedingsmiddelen, zoals in kaas, sap, olijfolie, brood en chips. Dit hoeft wettelijk niet expliciet op de verpakking te staan, het kan ook als E-nummer opgevoerd worden. Volgens consumentenorganisatie foodwatch komt dit door een „hiaat in de wetgeving”. De organisatie begint een e-mailactie om duidelijkheid hierover te krijgen.

Door die onduidelijkheid kan het gebeuren dat mensen die uit principe of om religieuze redenen geen vlees of vis willen eten, dit onbewust en ongewild toch binnenkrijgen. Met de e-mailactie wil foodwatch minister Edith Schippers van Volksgezondheid bewegen om de regels voor etiketten aan te passen om zo de onduidelijkheid weg te nemen.

via Telegraaf.nl.

Foto via Compassion in World Farming Nederland cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5041050333 d5491aa7a9 Justitie1

Update: geschorst, PvdA-ambtenaar bij ministerie van Justitie: ISIS is complot van zionisten

MH17? Dubieuze schaliegasdeal Shell met Rutte en Janoekovitsj – lozing afvalwater boringen Oekraïne