in ,

Een 30.000 jaar oud virus is ontdekt in Rusland

Mollivirus

De ontdekking van een 30.000 jaar oud virus bevroren gevonden in Siberië, Rusland is het 4e prehistorische virus om ontdekt te worden sinds 2003.

Ijs dat smelt door de wereldwijd stijgende temperaturen onthuld niet alleen lang bevroren artefacten; het legt ook oude virussen bloot.

Een recente studie beschrijft de ontdekking van een 30.000 jaar oud virus gevonden in bevroren toestand in Siberië, de 4e prehistorische die is opgedoken sinds 2003. Deze bug is veel groter en complexer dan die van vandaag de dag.

Het is geclassificeerd als een reus omdat 0,6 micron lang is,het overschrijdt de halve micron minimale norm. Het is ook samengesteld uit meer dan 500 genen in vergelijking met influenza A die er 8 heeft.

Het virus blijft inactief, maar er zijn plannen om het te doen herleven met een amoebe gastheer nadat is vastgesteld dat het veilig is voor mensen en dieren.

Wetenschappers geloven dat dit soort werk hen kan helpen de manier waarop virussen zijn geëvolueerd in de tijd te achterhalen.

Terwijl strenge veiligheidsmaatregelen worden genomen in het lab, zijn er zorgen dat door de olie- en delfstofwinning activiteiten in de Siberische regio’s andere slapende ziekten zouden kunnen ontwaken.

Een van de andere 3 prehistorische virussen gevonden in het verleden was nog besmettelijk, ondanks het feit dat slapende was voor tienduizenden jaren.

https://youtu.be/sKQtkeKaZeQ

 

Lees verder via de Bron: World Unity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3807678529 986ea77320 monsanto

New York Times ontmaskert ‘onafhankelijke’ wetenschappers en universiteiten als pionnen van Monsanto

4972293454 cf6e95abbd 911 new york

Wordt er een nieuwe 9/11 voorbereid voor deze maand?