in ,

EenVandaag-poll bewijst: VVD-kiezers zijn knettergek, blijven gewoon achter Rutte staan, alsof het niets is

rutte1

Het vertrouwen in demissionair premier Rutte is na de situatie rond de mislukte verkenning gedaald naar 25 procent. Vorige week had nog 54 procent vertrouwen in Rutte als minister-president. VVD-stemmers blijven wel in ruime meerderheid achter hun leider staan.

Dat blijkt uit een vandaag gehouden onderzoek van EenVandaag onder 21.000 leden van het Opiniepanel.

Ruime meerderheid gelooft Rutte niet
Een ruime meerderheid (81 procent) gelooft niet dat Rutte geen herinnering heeft aan het noemen van Pieter Omtzigt tijdens zijn gesprek met de formateur.

VVD-kiezers blijven leider steunen
De meeste VVD-kiezers blijven de leider van hun partij steunen. Driekwart (81 procent) heeft nog vertrouwen in Mark Rutte. Ze vinden dat hij zich de afgelopen tien jaar heeft bewezen en denken bovendien dat er, ondanks deze kwestie, niemand is die een betere premier en VVD-leider zou zijn.

Ook het premierschap van Mark Rutte staat voor zijn eigen kiezers niet ter discussie: 88 procent vindt het acceptabel dat hij nog demissionair premier is. Negen op de tien VVD-stemmers (90 procent) vinden Rutte ook geschikt om in een nieuw kabinet weer de leiding te hebben.

Kiezers coalitiepartijen verdeeld over regeren met Rutte, zonder Rutte stijgt animo
Andere kiezers denken daar, een dag na het debat, anders over. Bijna tweederde (64 procent) zegt Mark Rutte niet geschikt te vinden als nieuwe premier. Veel kiezers vinden …..

Lees verder bij de bron: TPOok

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Gegevens gestolen en gelekt van 533 miljoen gebruikers Facebook, meer dan 6 miljoen Nederlanders

Question Mark Face Mask Globe  - geralt / Pixabay

Lege parkeerplaats MOET geheim blijven: Nieuwsfotograaf belaagd door beveiligers bij vaccinatielocatie van GGD