in , ,

Ehhh ik mis de menselijk interactie die nodig is: Veel interesse voor ambulance-drone van TU Delft-student

14757621271 f9e93d8bb5 drone1

De 23-jarige Alex Momont kreeg gisteren een 10 voor zijn afstudeeropdracht voor de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Volgens zijn studiebegeleider, hoogleraar Richard Goossen, is het de eerste keer dat hij zo’n hoog cijfer heeft gegeven, zo zei hij vanavond bij De Wereld Draait Door. Momont ontwierp het prototype in samenwerking met innovatieplatform Living Tomorrow.

In de drone zit een ‘medische gereedschapskist’ die essentiële medische apparatuur vervoert om eerste hulp mee te verlenen. Als 112 gebeld wordt kan de drone via gps zelfstandig naar de locatie van de beller navigeren.

Als de drone op de locatie aanwezig is, kan een arts via een video- en audioverbinding in de drone communiceren en uitleggen aan aanwezigen hoe bijvoorbeeld de defibrillator moet worden gebruikt als het slachtoffer een hartstilstand heeft.

Lees verder via de Volkskrant.

 

Foto via Greg’s Southern Ontario

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5044660940 deb6231a2a geert wilders1

Kortom niets aan de hand, bangmakerij wegens klappertjespistool: Schoten bij beveiligde woning Geert Wilders

8770075590 7ac917b62d henk krol1

Na bemoeienis Demmink gaat het zwart maken maar door: Aangifte gedaan tegen Henk Krol