in

Enge ontwikkelingen rondom de corona app

53e3d0464e51ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714876267cd4944b 640 corona app

In ons land is alles rondom de corona app nog heel vrijblijvend en ondanks dat deze miljoenen keren is gedownload nog niet echt onderdeel van het dagelijks leven bij velen.

In andere landen is die app ondertussen minder vrijblijvend zoals sommigen tot hun schrik aan den lijve ondervonden.

Miljoenen hebben ondertussen een corona app op hun telefoon, maar over hoeveel mensen deze daadwerkelijk gebruiken is eigenlijk weinig bekend.

In het kader van de door de overheid gewenste 24/7 observatiestaat wordt het gebruik door de overheid wel gestimuleerd op dit moment, maar is er nog geen verplichting. Keer op keer wordt er op gehamerd dat er geen verplichting is, maar dat was vroeger met het mondkapje hetzelfde en kijk nu eens waar we zijn beland.

Het gaat allemaal weer heel geleidelijk en heel geniepig. Voorbeelden daarvan zien we in landen om ons heen zoals bijvoorbeeld Groot-Brittannië. Ook daar heeft de bevolking heel erg te lijden dankzij de corona crisis, maar dan niet door een tekenfilmvirus, maar wel door de coronamaatregelen.

Zo was er een vrouw die positief testte met de beruchte niet werkende PCR test en dus moest de dame in kwestie in quarantaine. Terwijl ze dat braaf deed werd ze bestookt met allerlei tekstberichten, die eisten dat zij de Britse versie van de corona app moest downloaden.

De dame had daar helemaal geen belangstelling voor om 24/7 gecontroleerd te worden en reageerde dan ook niet en ging dan ook die app niet downloaden. Toen kreeg ze een telefoontje van de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit systeem in Groot-Brittannië en werd letterlijk bedreigd. Dit in de vorm van dat als ze de app niet snel zou downloaden ze een politiebezoek kon verwachten om te controleren of ze zich wel aan de voorgeschreven quarantaineregels zou houden.

Ze heeft de hoorn op de haak gegooid en wacht nu af wat er verder gaat gebeuren. Een situatie van: het is niet verplicht om de app te downloaden, maar als je het niet doet, dan krijg je met allemaal nare dingen te maken.

Ze weten natuurlijk heel goed dat je juridisch mensen niet kunt dwingen om een dergelijke app te downloaden, maar er zijn andere manieren voor overheden om dat varkentje te wassen.

Lokale Spaanse overheden op de Canarische Eilanden verplichten het ook niet, maar hebben een andere manier gevonden om mensen toch te dwingen. Deze eilanden zijn nog één van de weinige gebieden door onze overheid de kleur geel hebben gekregen en dus een populaire bestemming voor de komende wintermaanden.

Maar, ook daar telt ondertussen dat je niet zomaar je koffers kunt pakken om daar van een zorgeloze vakantie te genieten. Van een koude kermis thuiskomen lukt misschien nog wel als je leest wat ze daar nu hebben bekokstoofd.

Vakantiegangers moeten laten zien dat ze tot 72 uur voor aankomst op de eilanden negatief getest zijn via een PCR-test, een antigeentest of soortgelijk. Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden in de toeristische accommodaties zoals hotels, appartementen en vakantiewoningen.

Maar dan het volgende:

De toeristische accommodaties moeten de toeristen erop wijzen dat het verplicht is om de Spaanse coronamelder app Radar-Covid te downloaden en installeren. Deze moet tijdens het verblijf op de Canarische Eilanden in gebruik zijn en ook tot 15 dagen na terugkomst in eigen land na het verblijf op de eilanden.

Als je niet over een smartphone …..

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tijgermug 1564734439

Tegelijkertijd met het coronavirus duikt nu ook het westnijlvirus op in Nederland

52e9d3474f5ba414f1dc8460962a3f7f1d37d8f8525771497d297cd1944b 640 corona vaccin

Vaccins zijn bijna klaar maar hoe zit het met die NEP-testen..?!