in

EU bestuur liegt weer eens: Uitspraak Poetin over innemen Kiev ‘uit de context gehaald’

1322308374 2e12fd5b6e putin1

De uitspraak van de Russische president Poetin dat hij de Oekraïense hoofdstad Kiev in twee weken zou kunnen innemen, is ‘uit de context gehaald’. Dat heeft Yuri Ushakov, een beleidswerker van het Kremlin, gezegd tegen persbureau Itar-Tass.

Poetin zou zaterdag tegen José Barrosso, voorzitter van de Europese Commissie, hebben gezegd dat hij – als hij dat wil – ‘Kiev binnen twee weken zou kunnen innemen’. Zowel de Italiaanse krant La Repubblica als het Duitse magazine Der Spiegel meldden dat deze week op basis van anonieme bronnen.

Barroso zou afgelopen weekend tijdens topoverleg in Brussel EU-staatshoofden en regeringsleiders hebben verteld over de uitspraak, kort nadat het telefoongesprek met Poetin had plaatsgevonden.

Barroso wilde Poetin aanspreken op Russische militairen die in Oekraïne actief zijn, wat de Russische president bij hoog en bij laag ontkent. ‘Als ik dat wil, kan ik in twee weken Kiev innemen’, zou Poetin daarop hebben gezegd.

via VK.

Foto via AZRainman cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3349955774 7c2623682a huizenprijzen1

De huizenprijzen dalen harder, oplichting door belastingen? Gemiddelde WOZ-waarde 5% gedaald

40561213 5fb664f817 auto verkoop1

Luister nou eens naar uw minpres Rutte, koop die auto: Autoverkopen verder gedaald