in

EU bestuur liegt weer eens: Uitspraak Poetin over innemen Kiev ‘uit de context gehaald’

De uitspraak van de Russische president dat hij de Oekraïense hoofdstad Kiev in twee weken zou kunnen innemen, is ‘uit de context gehaald'. Dat heeft Yuri Ushakov, een beleidswerker van het Kremlin, gezegd tegen persbureau Itar-Tass.

Poetin zou zaterdag tegen José Barrosso, voorzitter van de , hebben gezegd dat hij – als hij dat wil – ‘Kiev binnen twee weken zou kunnen innemen'. Zowel de Italiaanse krant La Repubblica als het Duitse magazine Der Spiegel meldden dat deze week op basis van anonieme bronnen.

Barroso zou afgelopen weekend tijdens topoverleg in Brussel -staatshoofden en regeringsleiders hebben verteld over de uitspraak, kort nadat het telefoongesprek met Poetin had plaatsgevonden.

Barroso wilde Poetin aanspreken op Russische die in actief zijn, wat de Russische president bij hoog en bij laag ontkent. ‘Als ik dat wil, kan ik in twee weken Kiev innemen', zou Poetin daarop hebben gezegd.

via VK.

Foto via AZRainman


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De huizenprijzen dalen harder, oplichting door belastingen? Gemiddelde WOZ-waarde 5% gedaald

Luister nou eens naar uw minpres Rutte, koop die auto: Autoverkopen verder gedaald