in

EU en mensenrechten: Europarlement hangt vol camera’s van bedrijf dat in China strafkampen bewaakt

13843116383 726a6241a6 welcome to eu

Het Europese Parlement in Brussel hangt sinds mei vorig jaar vol met koortsmeters en camera’s van een Chinees bedrijf dat ook bewakingscamera’s levert voor de strafkampen waar 1 miljoen Oeigoeren worden ‘heropgevoed’.

Tientallen boze leden vinden dat het Parlement daarmee zijn eigen mensenrechtenbeleid onderuit haalt.

Het staatsbedrijf waarmee het Europees Parlement in zee is gegaan is volgens de Amerikaanse regering direct medeplichtig aan massadetentie van Oeigoeren en andere moslimminderheden in de Xinjiang-regio. In bijna 400 strafkampen zijn zij het slachtoffer van mishandeling, soms tot de dood erop volgt, dwangarbeid en seksueel misbruik.

,,In de grote zaal scherpe resoluties aannemen tegen die strafkampen en dan zaken doen met een bedrijf dat er de bewaking verzorgt, is ronduit hypocriet”, aldus Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP), één van de initiatiefnemers.

Hij vindt dat het Parlement daarmee zijn voorbeeldfunctie op het vlak van mensenrechten te grabbel gooit.

Al sinds oktober vorig jaar proberen Ruissen en 35 collega’s van verschillende politieke families de Chinese scanners weg te krijgen en te vervangen door …

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6050bc6885f54020267f4a96

‘Oorzaak trombose bij vaccin AstraZeneca gevonden’

1477c1f4002e51bc75f368eb 640 eu money1

Corona blaast EU-stabiliteitspact op: Stabiliteitscriteria blijven ook in 2022 buiten werking