in ,

Corona blaast EU-stabiliteitspact op: Stabiliteitscriteria blijven ook in 2022 buiten werking

Geld speelt in coronatijden geen rol meer. Vanwege de aanhoudende economische crisis – als gevolg van de door de politiek opgelegde “lockdowns”- wil de Europese Commissie de schulden- en tekortenregels voor de lidstaten blijkbaar ook volgend jaar opschorten.

Een definitieve aanbeveling hierover dient er in mei te komen.

Voor het eerst heeft de Europese Commissie in maart vorig jaar de Europese regels voor begrotingstekorten en de totale schuld van de lidstaten opgeschort.

Dit moet het de regeringen mogelijk maken om enorme conjunctuur- en hulpprogramma´s voor de economie te beginnen, zonder bang te hoeven zijn voor sancties uit Brussel.

Het stabiliteits- en groeipact moet eigenlijk de financieel politieke stabiliteit in de Europese economische en muntunie garanderen. Volgens dit pact mogen de begrotingstekorten van de lidstaten normaal gesproken niet 3% van de economische prestatie overschrijden.

De totale schuld zou bovendien niet meer dan 60% van het bruto binnenlands product (bbp) moeten …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU en mensenrechten: Europarlement hangt vol camera’s van bedrijf dat in China strafkampen bewaakt

Global Warming, einde van sneeuw? Finland denkt dat hun wintersneeuw deze zomer niet zal smelten