in ,

EU: UPC-moederbedrijf mag Ziggo overnemen en krijgt hiermee 90% monopolie positie

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, mag Ziggo overnemen. Dat heeft de besloten. Er waren zorgen over de concurrentie, maar Liberty Global heeft toezeggingen gedaan om die weg te nemen.

Door het fiat van de Europese Commissie is het waarschijnlijk geworden dat de twee grootste kabelaars van samengaan. Daarmee zou een megakabelaar ontstaan, die in 90 procent van Nederland dekking heeft. De aandeelhouders van het beursgenoteerde Ziggo moeten de overname nog goedkeuren; ze hebben tot begin november de tijd om hun aandelen in te leveren. Als ten minste 80 procent van de aandelen is ingeleverd, gaat de overname door. Daarmee zou de overname voor het einde van het jaar moeten worden afgerond.

Liberty Global maakte eerder al bekend dat UPC en Ziggo na de overname tot één provider met de naam Ziggo zullen worden gefuseerd. Het is nog niet bekend hoe snel dat zal gebeuren; Liberty Global kon dat vrijdagmiddag nog niet aangeven.

Lees verder via Tweakers.

 

Foto via Dick Aalders


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De ‘EU diktator’ Van Rompuy is geridderd in de hoogste Orde van Oranje-Nassau

Al 100.000 aan wachtgeld in 3 maanden voor 4 afgezwaaide oud-wethouders