in , , , ,

De ‘EU diktator’ Van Rompuy is geridderd in de hoogste Orde van Oranje-Nassau

5777078372 a516ee4eb9 van rompuy1

Blijkbaar heeft van Rompuy veel betekent voor ons land want hij is vandaag benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor zover ik weet heeft de man niets goeds gebracht aan/voor Nederland. Armoede stijgt, economische chaos, een bijna burgeroorlog, oudjes die wegkwijnen, de zorg die gesloopt is maar volgens onze uitgekozen vertegenwoordigers heeft hij een positief steentje bijgedragen, wie wel iets kan verzinnen: Dump het in de comments.

Van verdiensten is sprake indien iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd, of wanneer iemand één of meer opvallende prestaties heeft geleverd of werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben (artikel 2 van het Reglement op de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Orde van Oranje-Nassau).

Het gaat bijvoorbeeld om maatschappelijk en cultureel vrijwilligerswerk. Het gaat dan niet alleen om bestuurders, maar ook om mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. Militairen ontvangen de Orde van Oranje Nassau “met de Zwaarden”, wat inhoudt dat zij in plaats van een gouden of zilveren lauwerkrans een paar gekruiste zwaarden in de armen van het kruis dragen. Ook op de vroegere eremedailles werd de lauwerkrans door zwaarden vervangen.

Rangorde

De onderscheidingen zijn van hoog naar laag:

Ridder Grootkruis: Het ordeteken aan een grootlint over de rechterschouder alsmede een achtpuntige zilveren ster.

Grootofficier: Het ordeteken aan een halslint (bij mannen) of strik (bij vrouwen), alsmede een vierpuntige zilveren ster in de vorm van een ruitvormige plaque.

Commandeur: Het ordeteken aan een halslint (bij mannen) of strik (bij vrouwen).

Officier: Het ordeteken aan een lint of strik waarop een rozet.

Ridder: Het ordeteken aan een lint of strik.

Lid: Een iets kleiner ordeteken aan een lint of strik.

Lees verder via Wikipedia.

 

 

UPDATE:

Via telegraaf

Premier Mark Rutte reikte de koninklijke onderscheiding vrijdag uit aan Van Rompuy. Hij was te gast in de Nederlandse ministerraad omdat hij op 1 december aftreedt als voorzitter van de Europese Raad.

Van Rompuy krijgt de onderscheiding omdat hij in die functie veel heeft betekend voor de Europese Unie en voor Nederland.

Foto via DonkeyHotey cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5393982272 df82d5e421 politie1

Bezuinigen? Na debakel kosten externe inhuur nu: Reisjes politiechefs kosten vermogen

8178444543 531307fb4e ziggo1

EU: UPC-moederbedrijf mag Ziggo overnemen en krijgt hiermee 90% monopolie positie