in ,

EU zegt: de hormoonverstoorder Bisfenol A is gezond!!

Er zijn zoveel onzin, verdraaide feiten, en in het nieuws, dat het voor een blog als deze uiteraard niet bij te houden is. Maar dit bericht is toch wel weer een mooi voorbeeld van de invloed van de chemieindustrie in onze federale overheid van de :

The European Food Safety Authority's (EFSA) re-evaluation of Bisphenol A (BPA) exposure and toxicity states that BPA, an endocrine disruptor, poses no health risk to consumers of any age group at current exposure levels.

Volgens de EU is Bisfenol A dus gezond. Verre van, uiteraard.

Een blik op de algemene kennis over Bisfenol A:

Het is bekend dat residueel bisfenol A in verpakkingen van polycarbonaat of epoxycoatings kan migreren naar de voedingsmiddelen en zo door de mens opgenomen worden. Bisfenol A is irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Herhaald of langdurig contact kan de huid gevoelig maken.

Bisfenol A is een zogenaamde endocriene disruptor, dit wil zeggen dat het het menselijk hormoonstelsel kan beïnvloeden. BPA is een xenohormoon, een lichaamsvreemd hormoon. Sedert de jaren '30 van de 20e eeuw is bekend dat bisfenol A een (zwak) oestrogeen is. Ofwel een xeno-oestrogeen.

De mogelijke effecten van blootstelling aan lage doses van bisfenol A op de vruchtbaarheid en voortplanting is het onderwerp van een groot aantal wetenschappelijke studies en discussies

Nou, de EU weet dus beter. Bisfenol A, vanaf nu gewoon gezond! Net als Aspartaam dus, en, en, en…

Wat heerlijk moet het toch zijn als chemiebedrijf dat je zelf eigenaar bent van de voedselveiligheid organisaties!

Lees verder via Lang Leve Europa!.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Kabinet discrimineert psychisch zieke kinderen’

Burgers de sjaak: Zorginstelling Me Care heeft mogelijk voor 2 miljoen euro gefraudeerd met pgb’s van cliënten