in

Europese Commissie grijpt wéér meer macht: Ditmaal de Energie Unie

5611594783 8e9a533564 eu slaves e1425585742118

Tja, na het succes van de Bankenunie, smaakte deze overwinning op de bevolking naar meer. De Europese Commissie moet overal tussen zitten, vanaf nu dus ook energie. De Energie Unie:

De Europese Commissie wil voortaan aan tafel zitten bij de onderhandelingen die EU-landen voeren met grote energieleveranciers als Rusland. De grotere rol die de Commissie vraagt bij de inkoop van energie is een van de meest omstreden voorstellen in haar woensdag gepresenteerde plan voor een Europese Energie Unie. Een soortgelijk idee van de vorige Commissie werd in 2012 door de lidstaten van tafel geveegd als ongewenste inmenging met nationale bevoegdheden..

Nu mogen landen dus ook al niet meer zelf onderhandelen over hun eigen energievoorziening. Ook dat moet op korte termijn eigendom worden van de Europese Commissie (EC). U weet wel, die ongekozen politici die zonder enige inspraak het hele Europese continent dicteren op een immer groeiend aantal gebieden.

Uiteraard moet de EC weer een zelfgemaakte crisis gebruiken om mensen weer bang te maken om dit ongekende macht grijpen weer te verantwoorden en mogelijk te maken. De overbekende, grijs gedraaide, maar kennelijk immer populaire Problem Reaction Solution aanpak. Bang maken dus in 5, 4, 3… De ongekozen Federale Minister van Energie:

Sefcovic hoopt dat de landen dit keer akkoord gaan, nu afgelopen jaar duidelijk is geworden hoe Poetin de westerse afhankelijkheid van Russisch gas gebruikt als wapen in de strijd rond Oekraïne.

Hallo! Daar zijn we weer! De EU Modus Operandi in optima forma. Steeds. Maar. Weer.

Sector voor sector de samenleving door

Na de Bankenunie, nu dus de Energie Unie. Binnenkort de too-big-to-fail zorgverzekeraars in de ZorgUniede Telecom Unie is uiteraard al lang onderweg, de waterschapsunie moet ook zoals u weet, en zo verder, sector voor sector, totdat de multinationale bedrijven zijn samengekomen, geïntegreerd en volledig buiten en boven de samenleving staan. De EC als enige entiteit die Europa anti-democratisch regeert en dicteert op elk denkbaar (en ondenkbaar) gebied. En met de EC bedoel ik dan uiteraard de belangenverenigingen van de grootste multinationals, want alleen die worden gehoord en behartigd.

De Energie Unie die de Commissie voor ogen heeft, moet de 28 nationale energiemarkten integreren tot één Europese energiemarkt. Sefcovic sprak over de grootste Europeanisering van het energiebeleid sinds de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal in 1951.

Zie het gebeuren, stapje voor stapje, de salami-tactiek in werking. Immer meer, Meer, MEER! Meer Macht, Meer EU, Meer Dictatuur! Begrijp dat de EU dat niet doet voor U.

De Slow-Motion Staatsgreep

Wat de EC doet is niets minder dan de slow-motion staatsgreep in gang gezet na de tweede wereldoorlog. De EU is opgericht voor, en draait volledig en alleen om, macht grijpen. Het beheer over het Europese continent ontnemen aan de bevolking, zo gezegd omdat wij (de bevolking) dan geen oorlog meer kunnen zoeken met de buurman. Tja, alsof oorlog ontstaat omdat de bevolking dat zo graag wil. De onzin! Maar zo wordt het dus verkocht… een oplossing die geen oplossing is voor een probleem dat speciaal daarvoor werd gecreëerd.

If you live for having it all, what you have is never enough.
–Vicki Robin

Het doel is dus Europa volledig te ontnemen aan de lidstaten en de bevolking, integreren in dit soort unies, centraal te regeren op grote afstand van de bevolking, zonder enige inspraak of keuze. En dit zijn de concrete, aanwijsbare activiteiten die deze visie daadwerkelijk realiseren in de samenleving.

De grote partijen in het Europees Parlement zijn te spreken over de Commissievoorstellen.

Uiteraard.

We are the European Commission. There Is No Alternative, Resistance is futile.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Photo by Ira Gelb cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5ec517a7fd9aa3ecf80e3a51 640 euro e14183893009801

Algemene Rekenkamer bevestigt: Duits avontuur Tennet miljardenstrop Nederlandse belastingbetaler

belastingdienst scr1

Belastingdienst: in de wachtrij staan en we maken het nog moeilijker