in

Europese leiders trappen voledig in de Amerikaanse val

In ons vorige stuk hebben we een aantal vragen gesteld over het ontstaan en de reacties op de huidige vluchtelingencrisis, die in zijn greep houdt. Om die vragen echt te kunnen beantwoorden moeten we in de papieren kunnen kijken van de zogenaamde “machtigen der aarde”. Dat kunnen we echter niet, dus moeten we ons behelpen met de informatie die we voor handen hebben en dit mengen met ons gezond verstand. Als we hierbij als basis onze socialistische ideologie gebruiken, moeten we in staat zijn om in ieder geval een deel van de antwoorden te reconstrueren.

Een dergelijke reconstructie kan alleen maar een theorie zijn, omdat het ons aan de bewijzen ontbreekt. Maar ondanks dat moeten we toch in staat zijn om in ieder geval een stukje dichter bij de waarheid te komen. Om tot wat antwoorden te komen moeten we terug gaan naar het begin, eerder deze zomer. De oorlog in Syrië was toen al 4 jaar aan de gang en is op zich niet veranderd. De enige escalatie is geweest dat de Amerikanen en anderen, waaronder Nederland, zijn begonnen met het bombarderen van de stellingen van de IS. Sommige landen doen dit in Irak en Syrië, anderen alleen in Irak. Er zijn overigens wel plannen om dit uit te breiden, omdat de huidige strategie niet werkt. Ondanks het feit dat er dus wel iets is verandert, kunnen we niet zeggen dat de oorlog daardoor een volledig ander gezicht heeft gekregen.

Dit betekend dat er in Syrië zelf dus geen echte verklaring is voor het toenemend aantal vluchtende mensen. We schreven al eerder dat de meeste vluchtelingen niet direct uit Syrië komen, maar uit de vluchtelingenkampen in Turkije. Het zijn dus voor het grootste deel wel Syriërs, maar ze hebben het oorlogsgebied al tijden geleden verlaten. Het verschil is dat deze mensen in eerste instantie Turkije niet uit mochten. Plotseling veranderde dit beleid en mocht men wel naar andere landen reizen. Dat was het begin van de huidige volksverhuizing.

Dat brengt ons bij de vraag waarom Turkije plotseling de hekken van de kampen openzette, terwijl dit eerder niet het geval was. Wie gaf het signaal om dit te doen en wat wil men er mee bereiken? Dat is lastig te achterhalen omdat de Turkse wel meer vreemde besluiten neemt. Om toch verder te komen moeten we kijken wat er in die tijd verder is gebeurd in het gebied. In feite gaat het dan om twee dingen; ten eerste verloor de AKP van Erdogan zijn meerderheid tijdens de en ten tweede werd er een overeenkomst gesloten tussen Amerika en Turkije over het bestrijden van de IS. We kunnen niet uitsluiten dat de verkiezingsnederlaag een rol heeft gespeeld in de besluitvorming, Erdogan is immers niet blij met de Europese kritiek op zijn beleid.

Maar het lijkt er toch veel meer op dat de deal tussen Amerika en Turkije over de IS bestrijding doorslaggevend is geweest. Amerika was al tijden bezig om Turkije er toe te bewegen om actief deel te nemen aan de strijd tegen de IS. Turkije bleef dit weigeren, gebruikmakend van allerlei uitvluchten. De ware reden was dat Turkije de IS al jaren steunt en ook heeft bewapend, samen met anderen. Erdogan had dus niet veel zin om zijn eigen broeders nu aan te vallen. Maar de Amerikaanse druk nam toe en zo kwam het toch tot een deal. Deze overeenkomst zag er zo uit: Turkije zou gaan deelnemen aan de luchtaanvallen op de IS stellingen en Amerika zou voor het zelfde doel gebruik mogen maken van de Turkse luchtmachtbasis Incirlik. In ruil hiervoor mocht Turkije weer de stellingen van de PKK aanvallen. Iets wat de Amerikanen eerder hadden verboden omdat de Koerden de enige zijn die echt tegen de IS vechten.

De aanvallen op de PKK gebieden begonnen meteen na de deal en de aanvallen die Turkije op de IS zou uitvoeren zijn nog nauwelijks waargenomen. Maar de kans is groot dat de deal nog een ander element kent. Turkije zat al tijden met 1 a 2 miljoen vluchtelingen in de maag. Toch hield men de mensen in de kampen. We kunnen niet uitsluiten dat de Amerikanen de Turkse regering toestemming heeft gegeven om de vluchtelingen te laten uitreizen. Het is onwaarschijnlijk dat Turkije zo’n beslissing alleen heeft genomen. Erdogan heeft wel een appeltje te schillen met Europa, maar hij heeft niet echt veel belang bij chaos op het continent, waar hij ooit zelf onderdeel van wilde uitmaken.

We hebben al veel eerder, in verband met de en Griekenland, geschreven dat Amerika wel degelijk belang heeft bij chaos in Europa. Men heeft immers een zwak Europa nodig om de strijd tegen Rusland te kunnen voortzetten en uitbreiden. In de meeste gevallen volgen de Europese leiders wel de orders uit Washington, maar de Minsk II Akkoorden, gesloten in de Oekrainecrisis tegen de wil van Amerika in, geven aan dat Europa wel een eigen wil heeft als het gevaar echt groot wordt. Die wil moet vanuit Amerikaans zicht gebroken worden omdat het de Amerikaanse plannen kan dwarsbomen op cruciale ogenblikken. De deal met Turkije is dus voor de Amerikanen een prima oplossing.

Washington kijkt met genoegen naar de ontwikkelingen op het oude continent. Natuurlijk veinst men bezorgdheid, maar dat is maar schijn. Van helpen is praktisch geen sprake. Er wordt wat gegeven en men wil 10.000 vluchtelingen opnemen. Dat is een druppel op een gloeiende plaat en gewoon een schijngebaar. Dat de Amerikaanse interventies in het Midden Oosten voor de vluchtelingen stroom verantwoordelijk zijn wordt angstvallig doodgezwegen, ook door de Europeanen. Toch zullen de Europese leiders achter gesloten deuren de ware redenen niet kunnen ontkennen. Maar er iets tegen ondernemen durven ze niet.

In feite zitten de Europese leiders in de Amerikaanse val. Als ze de vluchtelingen allemaal toelaten krijgen ze problemen met de eigen bevolkingen. Als ze hard optreden en de vluchtelingen buiten de deur zetten breken ze hun eigen regels en worden als onmenselijk gezien. Er is dus geen uitkomen aan, tot groot plezier van Washington. Met iedere stijging van de verwarring en paniek komt het Amerikaanse doel van een nog zwakker en slaafser Europa dichterbij. Precies daar is men al jaren op uit. Europa zal immers binnen niet al te lange tijd het kanonnenvlees voor de Amerikanen moeten leveren.

Intussen gaat de Europese worsteling door en kan men niet veel meer doen dan liegen tegen de eigen bevolking. De vluchtelingencijfers waar de politici mee schermen kloppen totaal niet en zijn door de actualiteit achterhaalt. Terwijl de Europese leiders ruzie maken over tussen de 120.000 en 160.000 vluchtelingen zullen er in Duitsland dit jaar alleen al 800.000 of een miljoen aankomen. Er wordt gezegd dat Nederland 9.200 vluchtelingen zal opvangen, maar er komen er nu al 700 per dag binnen. Er klopt dus allemaal niets van, maar de Europese leiders proberen het nog enigszins klein te houden om tegenstand te minimaliseren. Dat streven zal echter maar een beperkte houdbaarheidsdatum kennen.

Dan is er natuurlijk nog Wilders, die in de Tweede Kamer en daarbuiten moord en brand schreeuwt. Toch zie je van hem geen duidelijk analyse over de herkomst en de wortel van het probleem. Als hij dat wel deed kon hij de regering veel meer onder druk zetten. Toch laat hij het na, en de reden is waarschijnlijk dat uiteindelijk zijn baas dezelfde is als die van Rutte. De fascisten en opportunisten hebben geen enkel antwoord op wat voor probleem dan ook, omdat ze uiteindelijk zelf onderdeel van het kapitalistische systeem zijn en dus niet gaan zagen aan de tak waar ze op zitten. Veel verder dan schreeuwen en schelden komt men dan ook niet. Nog nooit hebben Wilders en zijn soort een militaire interventie afgekeurd. Sterker nog; ze zijn over het algemeen de eersten die om militair ingrijpen roepen. Hiermee maken ze zich niet alleen medeschuldig aan het komen van de vluchtelingen, maar ook aan het lot van deze mensen.

In de Russische media wordt er intussen openlijk gezegd dat we nu getuigen zijn van de laatste dagen van het oude Europa. Europa zal na deze crisis nooit meer hetzelfde zijn, zeggen de meeste analisten. Zij leggen steeds opnieuw de link tussen de westerse interventies in het Midden Oosten en elders, en de toestroom van vluchtelingen. Naar onze mening is dit een juiste benadering. Het westen, met de Amerikanen voor op, zal moeten stoppen met het ingrijpen in het Midden Oosten en andere landen, waarbij regime verandering meestal het doel is. Al deze oorlogen hebben in plaats van de zogenaamde westerse waarden van vrijheid en democratie alleen maar bloed, tranen en slachtoffers gebracht. We kunnen er van uitgaan dat voor iedere gegooide bom honderd vluchtelingen deze kant op komen. Je kunt geen land naar het stenentijdperk terugbombarderen en verwachten dat de bevolking in de puinhopen blijft leven. De oplossing is dus veel eenvoudiger dan de politici ons doen geloven. Inmenging en interventies moeten gewoon worden afgeschaft.

Zoals we aan het begin al schreven is dit alles alleen maar een theorie, maar wel een theorie die volgens ons een grote kern van waarheid bevat. Het kan natuurlijk ook zijn dat het om een serie toevalligheden gaat. Wijze mensen hebben echter ooit gezegd dat in deze context het toeval niet bestaat. Dat is een mening waar we ons graag bij aan sluiten.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feniks
5 jaren geleden

Hoe waar dit stuk…
en hoe verachtelijk onze zgn leiders.

Mark
Antwoord aan  Feniks
5 jaren geleden

Je weet toch waaruit Amerika is opgebouwd. Ook is geweldadigheid erg normaal bij de Amerikaanse mentaliteit

Rob
5 jaren geleden

een excuus brief aan poetin wegens het gesjoemel met de waarheid van Westerse politici

http://dearputin.com/nl/

Johan
5 jaren geleden

Europese politieke leiders zijn slachtoffer – als gevolg van grootschalig ingrijpen door de Verenigde staten – met name in het Midden-Oosten – en zijn hierdoor volledig politiek lam gemaakt.
.
De miljoenen vluchtelingen richting Europa – zijn het gevolg…

..van de Amerikaanse Buitenland politiek onder leiding van..
mw. Victoria Nuland [ staatssecretaris onder John Kerry].
.
Een dood eng vrouwtje

Leo
5 jaren geleden

.
Voor het definitief voorbij is…..
. en de Westerse burgers in een eeuwige slavernij belanden
.
Er is nu nog maar 1 Oplossing mogelijk:
met erg veel – en grof geweld een oplossing forceren.
.
De leiding van de Westerse wereld is in handen van zware criiminelen.
Die criminelen blazen hun eigen burgers op. Vanaf 9/ 11 bewijsbaar
.
Daarom was men jaren eerder al met Anti- [stads] guerrilla oefeningen bezig.
Vanaf 2010 zijn deze oefeningen in vooral slooppanden -en leegstaande gebouwen geweest.
;
Misschien gaat er ergens een lampje branden

Kamervragen nadat thuiszorgbazin zichzelf 1 miljoen winstuitkering gunt

Het is één grote bende geworden: Psychologen Amsterdam al maanden niet betaald