in

EU’s eigen denktank ziet verval Europa door migratie, hoogopgeleiden wordt weggejaagd en samenleving valt uit elkaar

europa the last battle

Het verval van Europa wordt al jarenlang besproken op onafhankelijke websites zoals deze, maar blijft totaal genegeerd worden door de politiek en mainstream media, die enkel een rooskleurig beeld schetsen van onze toekomst in de EU.

Nu de eigen denktank van de Europese Commissie echter een rapport heeft gepubliceerd waarin staat te lezen dat het op bijna alle vlakken helemaal de verkeerde kant op gaat met Europa, en dat het massaal binnenhalen van enorme aantallen kansarme migranten daar een van de belangrijkste oorzaken van is, zouden zelfs de grootste eurofielen in Den Haag zich eens ernstig achter de oren moeten krabben of het openhouden van de grenzen en het overgeven van alle macht en miljarden euro’s aan Brussel met het oog op de toekomst van ons land nu wel zo’n verstandig idee is.

In het rapport ‘European Common Goods’ wordt letterlijk gesproken van een ‘polycrisis’, een meervoudige Europese crisis op het gebied van financiën, schulden en migratie. De (b)eurocraten wijzen erop dat het centrum van de wereldeconomie zich steeds sneller richting Azië verschuift, en ook Afrika, waar de EU nog altijd de grootste handelspartner van is, richting China, India, Rusland, Indonesië en Turkije opschuift.

De wereldwijde top-20 van grootste tech / internetbedrijven bestaat uitsluitend uit Amerikaanse (11) en Chinese (9) bedrijven. Het opheffen van grenzen en handelsbelemmeringen in de EU heeft dus niet geleid tot een krachtigere positie op de wereldmarkten, zoals altijd (en nog steeds) door pro-EU partijen wordt beweerd.

Want hoewel je grenzen en andere belemmeringen tussen landen kunt weghalen, blijken de hemelsbreed verschillende economische en sociale structuren en behoeften van die landen gewoon te blijven bestaan.

Klimaatbeleid vernietigt welvaart en koopkracht, en veroorzaakt armoede

Wat klimaat en energie betreft is het weliswaar gelukt om emissies te verminderen, maar niet om wereldleider te worden op het gebied van ‘schone’ energie. Ook deze titel gaat naar China. Tegelijkertijd kunnen steeds meer Europeanen hun energierekeningen niet meer betalen, omdat ‘duurzaam’ genoemde wind- en zonne energie vooral veel duurder is.

Dit heeft miljoenen Europeanen reeds in energie-armoede gestort, en hen permanent van een aanzienlijk deel van hun koopkracht beroofd.

Ook bedrijven krijgen steeds meer last van de stijgende energiekosten in Europa. Desondanks heeft de Europese Commissie een ‘Groene Deal’ gepresenteerd, die behalve het opslokken van monstrueus veel geld (minimaal € 1000 miljard) de nekslag zal betekenen voor het toch al met torenhoge belastingen en extreme regelgeving weggepeste internationale bedrijfsleven.

De hierdoor reeds in gang gezette vlucht van kapitaal, investeringen, innovatie en hoog gekwalitificeerde werkgelegenheid uit de EU zal de komende jaren een vloedgolf aan werklozen veroorzaken.

EU haalt geen artsen en ingenieurs, maar kansarme uitkeringsmigranten binnen

Die komen bovenop de miljoenen nieuwe werklozen die uit Afrika en het Midden Oosten worden binnengehaald. Uit het rapport blijkt dat migratie de meest desastreuze gevolgen voor de EU heeft. Kennismigranten hebben namelijk een grote voorkeur voor Noord Amerika (59%), en niet voor de EU, dat het aandeel hierin in enkele jaren zag slinken van 31% naar 25%.

Bovendien is ‘arbeidsmigratie eerder de uitzondering dan de regel’; uit de statistieken blijkt dat asielzoekers en het daarna overbrengen van hun familie met afstand de grootste (im)migratiestroom naar Europa is. De opstellers van het rapport denken daarom dat Europa een aantrekkelijke bestemming voor (kansarme) migranten blijft. 43% van alle asielaanvragen ter wereld worden in de EU gedaan. Slechts 15% daarvan zijn arbeidsmigranten; de rest zijn in feite niets anders dan uitkeringstoeristen met een onbeperkt geldig visum.

We halen dus helemaal geen artsen, ingenieurs, IT-technici en andere specialisten binnen, maar kansarme migranten waarvan het leeuwendeel langdurig of permanent in de sociale zekerheid terechtkomt, die daardoor onder grote druk komt te staan. De arbeidsparticipatie grafiek toont dit onverbiddelijk aan, en is tevens een duidelijk bewijs dat de integratie in Europa totaal is mislukt. De denktank waarschuwt dan ook voor toenemende armoede, omdat de sociale zekerheid door al die migranten onbetaalbaar begint te worden.

Europese samenleving valt uit elkaar

Dit kan ertoe leiden dat ‘hardline’ landen hun grenzen sluiten voor migranten (zoals Hongarije al gedaan heeft, en Polen feitelijk ook) en uit het Schengen verdrag stappen. De toch al zorgwekkend snel groeiende parallelle (islamitische) samenleving in Europa, nu al een bron van radicalisme, exploderende misdaad en terreur, zal de verhoudingen verder op scherp zetten, de onveiligheid vergroten, en de autochtone Europeanen zich nog sneller dan nu al het geval is doen keren tot rechtse partijen die beloven hier een einde aan te maken. Indicatie: de pro-EU meerderheid in het Europese Parlement is in twee termijnen met bijna 20% gedaald naar 63%.

Brain drain uit EU; ‘Greta syndroom’ jongeren beseffen niet wat ze eisen

Tot overmaat van ramp beginnen Europa’s knapste koppen in almaar grotere aantallen naar de VS en Oost Azië / Australië te emigreren, waar veel meer ruimte, vrijheid, financiën en kansen worden geboden. Er is een heuse ‘brain drain’ op gang gekomen, die alle innovatie uit onze landen wegzuigt. Daarnaast heeft het jarenlange negatieve-rente beleid van de ECB een vlucht uit de euro op gang gebracht, om over het leegzuigen van onze spaargelden en pensioenen, en afbreken van onze koopkracht, nog maar te zwijgen.

De Spaanse sociaaldemocraat en EU-topdiplomaat Josep Borrel is één van de zeldzame linkse politici die inzien dat het beleid in Europa onze landen richting de afgrond aan het jagen is, in plaats van naar de ‘heerlijke groene toekomst’ die ons wordt voorgespiegeld. Borrel zei letterlijk dat al die jonge klimaatdemonstranten in Europa aan ‘het Greta syndroom’ leiden, en hij er serieus aan twijfelt of die jongeren ‘wel beseffen wat alle maatregelen hen gaan kosten’, en ‘of zij bereid zijn hun levensstandaard te verlagen.’

Oftewel: is de huidige jonge ‘druk op de knop’ generatie –de ‘Rob Jetten’ generatie die het vanzelfsprekend lijkt te vinden dat geld en welvaart niet op kunnen, en altijd alles met een druk op de knop verkrijgbaar is – bereid om afstand te doen van hun iPhones? Van reizen naar het buitenland? Van ruime, goed verwarmde en verlichte huizen? Van een carrière? Van betaalbaar vervoer? Van vrijheid? Want dat is waar hun eisen, indien zelfs maar gedeeltelijk ingewilligd, echt toe zullen ……

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
recessie 1548946650

Is het Coronavirus het duwtje dat de enorme schuldenberg verandert in de grootste recessie ooit?

3515371027 b7894ee76b mondkapje

Ook dat nog! Rode Kruis: Nederlanders weten te weinig over gebruik mondkapjes