in

ex-NOS-medewerkster: Ik werd als mens en journalist doodziek van onze media

televisie 1556031092
Pexels / Pixabay

In 1956 werd het eerste televisie journaal van Nederland uitgezonden en in 1965 ging Janneke Monshouwer er werken. Dat was een tijd van pionieren: de eerste televisie reclame zou pas twee jaar later komen, net als kleurentelevisie.

Janneke vertelt hoe het nieuws toen werd gemaakt en hoe ze het zag veranderen. Ze zou 28 jaar lang bij de Nederlandse televisie blijven werken maar werd uiteindelijk ziek van geheime, stiekeme dingen die ze zag en onwaarheden om zaken te verbergen.

Ze zegt daarover: ‘dat is voor mij het allerergste. Natuurlijk krijg ik ook stress van nare dingen die in de wereld gebeuren, maar onwaarheid is het ergste. Als ik uitzoek wat er echt aan de hand is, hoe erg ook, dat is genezend’.

Janneke ging op onderzoek uit op al die dossiers die waren langsgekomen. Ze wilde het naadje van de kous weten en wat ze vond schreef ze op. Dat zou in 2014 haar boek worden: ‘ander nieuws – wat het journaal niet uitzond’.

In het najaar van 2018 ontmoette ik Janneke bij een lezing die ze gaf over haar nieuwe boek ‘Trump, Grondwet en Wereld’. We kwamen er in gesprek. Ik ontmoette een vriendelijke en erg geïnformeerde vrouw die met een obsessieve nieuwsgierigheid het naadje van de kous uitzoekt van wat er speelt in de wereld.

Pas na het gesprek dat we hier in de potkaars maakten werd me duidelijk dat het voor haar meer is dan nieuwsgierigheid dat ……

https://youtu.be/zq59IKeXN8Y

Lees verder bij de bron: Potkaars

Titel via ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
schaar 1573221491

Gebedsoproep van Blauwe Moskee met versterkers mislukt: kabels doorgeknipt

irak 1573222192

Overal zijn de mensen boos, Irak: grootste opstand sinds val Saddam Hoessein