in , , , , ,

Secret global superpower Nederland heerst over China en kan de wereldeconomie overnemen…

7y9M Wle2hE

Dit is de stad Veldhoven in Nederland. Het is een vrij bescheiden stad met 45.500 inwoners. Maar wat als ik je zou vertellen dat de hele wereldeconomie rond deze stad is gebaseerd?

Want wat hier in Veldhoven gebeurt, heeft de aandacht getrokken van de supermachten van de wereld. In feite zou iets dat hier, stilletjes, op de achtergrond gebeurt, de wereld drastisch kunnen veranderen ten voordele van de mensheid, een volledige economische ineenstorting veroorzaken en misschien, heel misschien, een oud imperium opnieuw doen herrijzen.

Dit is de Rotterivier. Rond het jaar 900 na Christus woonden er enkele tientallen mensen langs deze rivier. In de loop van de volgende paar honderd jaar groeiden die enkele tientallen mensen echter uit tot een dorp met meer dan 500 mensen.

Maar net toen het dorp nieuwe hoogten leek te bereiken, kwam er een enorme overstroming van de rivier die het grootste deel van de infrastructuur van het dorp wegvaagde.

En gedurende 100 jaar herstelde dit gebied zich niet vanwege de overstromingen. Maar toen werd het gebied een gebied dat een van de belangrijkste economische projecten in de geschiedenis zou worden. Halverwege de 13e eeuw liet de rivier de Rotte een dam bouwen die hielp om veel van het overstroomde land terug te winnen dat de rivier een eeuw lang verwoestte. eerder.

Kort daarna maakte koning Willem de 4e van Holland het dorp officieel apart van Holland en noemde het RotterDam, naar de rivier en de dam die het dorp mogelijk maakte. Koning Willem kondigde toen een kanaalproject aan voor Rotterdam, waardoor schepen konden binnenvaren en verlaat de stad vrij gemakkelijk.

En het was dit kanaalproject dat per ongeluk de wereld zou veranderen zoals we die nu kennen. Zie je, het kanaal in de jaren 1300 hielp de lokale economie van Rotterdam te versterken, maar in die tijd waren scheepstechnologie en internationale handel vrij beperkt. Dus voorlopig werd deze haven en dit kanaal vrijwel alleen gebruikt voor handel tussen nabijgelegen landen.

Maar toen gebeurde er iets vreemds. Er was een race gaande om het nieuwe grote rijk van de wereld te worden. Spanje, Portugal en Groot-Brittannië begonnen allemaal nieuwe scheepstechnologieën uit te vinden om hun rijk over de hele wereld uit te breiden. En in de loop van de volgende eeuwen tierden globalisering en kolonisatie over de hele wereld hoogtij.

En ineens werd de haven van Rotterdam een van de grootste handelshubs ter wereld. Zie je, in de jaren 1600, toen andere rijken zoals de Britten, Spanjaarden en Portugezen gefocust waren op het uitbreiden van hun rijk en kijken hoeveel land ze konden veroveren, concentreerden de Nederlanders zich op het beheersen van een paar geselecteerde landen en het creëren van handelsposten, exploitatie van hulpbronnen. en forten, in plaats van grote uitgestrekte stukken land. Gedurende deze tijd veranderde Nederland ook zijn economisch beleid in de richting van vrije markten, eigendomsrechten voor iedereen en hoge niveaus van landbouw- en technologische investeringen, daarom werd Nederland bekend als de ‘s werelds eerste moderne economie.

En om al deze redenen werd Nederland al snel bekend als het Nederlandse rijk. De Nederlanders controleerden de wereldhandel en dicteerden welke naties toegang mochten krijgen tot belangrijke hulpbronnen zoals specerijen, rogge en luxegoederen.

Tegen 1670 kwam de helft van alle Europese handel van Nederlandse schepen en stroomde via de havens van Rotterdam en Amsterdam. daarover, in de tijd van enkele van de grootste rijken in de geschiedenis, domineerde Nederland, met een bevolking van slechts ongeveer 2 miljoen mensen, de wereldhandel.

En ik weet wat je waarschijnlijk vraagt. Wat is er met dit handelsimperium gebeurd? Nou, het is eigenlijk nooit echt ergens heen gegaan. Zie je, zelfs na de dekolonisatie van zijn rijk zijn de Nederlanders stilletjes een van de grootste handelsnaties ter wereld geweest. Als je zou kijken naar de grootste exporteurs van goederen in de wereld, zou je iets zien dat je aandacht trekt.

De belangrijkste exporteurs lijken misschien voor de hand liggend, aangezien dit China, de Verenigde Staten, Duitsland en Japan zijn. Die landen zijn al tientallen jaren de koningen van de export en ze hebben allemaal zeer grote populaties. Dus dat is logisch. Maar wie denk je dat de volgende grootste exporteur van goederen is?

Is het een oude macht zoals het VK of Frankrijk? Hoe zit het met een groot bevolkt land als Brazilië of India? Misschien is het een opkomende productiekrachtpatser zoals Indonesië? Nou ja. Zoals het blijkt. Nederland is nog steeds een van de grootste exporteurs van goederen ter wereld.

Ondanks dat ze tegenwoordig slechts 19 miljoen inwoners hebben, zijn de Nederlanders

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vaccin holocaust 02 social media

EUROSTAT cijfertjes: Extreme oversterfte in Europa – Uitzondering Hongarije, Roemenië en Bulgarije

jouw energierekening wordt hoger

Extreme stijging energierekening: belasting stijgt volgend jaar met 226%