in

Satanisch ritueel misbruik in Amerika en Nederland: “We weten dit al 30 jaar!”

Schermafbeelding 2020 06 09 om 22.54.00

Eind jaren ’80 zond de EO een tweetal reportages uit over satanisme in Amerika en Nederland. Toen kwam het bestaan van satanisch ritueel misbruik al aan het licht. Maar de grote onthullingen en strafzaken bleven uit. Er lijkt na 30 jaar weinig veranderd te zijn. Toch is er wel degelijk reden tot hoop.

Wie wat bewaard, die heeft wat. Zo kwam er een videoband uit de oude doos van een lezer, met een aantal uitzendingen van Tijdsein over een wereldwijd satanische netwerk. In de eerste uitzending komen overlevenden, ouders, therapeuten en een rechercheur aan het woord die vertellen over satanisch ritueel misbruik in Amerika. Ondanks dat de verhalen te bizar voor woorden lijken, blijkt dat de getuigenissen van kinderen op 60 plaatsen in het land opvallende gelijkenissen vertonen. De onderzoekers concluderen dan ook dat, ondanks het gebrek aan fysiek bewijs, deze getuigen wel de waarheid vertellen.

Naar aanleiding van deze uitzending kreeg de omroep veel reacties. Toen kwamen ook slachtoffers uit Nederland met hun verhalen naar voren. In een tweede uitzending komen vergelijkbare gebeurtenissen in Nederland en Groot-Brittannië aan bod. Zo komt de clowns-affaire in Oude Pekela ter sprake en het satanisch ritueel misbruik op Nederlandse scholen, waarover we hier en hier al eerder schreven.

Uit deze onthullende reportage blijkt dat sommige journalisten van de mainstream media in die tijd nog enige vrijheid hadden om een dergelijk onderwerp te onderzoeken en uit te zenden. Toen glipte er nog wel eens iets door de controle van de poortwachters heen. De geschreven media viel echter massaal over de omroep heen en beschuldigden hen van slechte journalistiek. De poortwachters — invloedrijke personen die zorgen dat de media bepaalde berichten niet naar buiten brengen, of zodanig spinnen dat het afleidt van het criminele netwerk — hebben sindsdien een stevige grip op de berichtgeving over dit onderwerp.

Ook therapeuten en maatschappelijk werkers die in contact komen met kinderen die slachtoffer zijn van satanisch ritueel misbruik, durven deze verhalen vaak niet met hun collega’s te delen. Veel professionals staan niet open voor de mogelijkheid dat de bizarre verhalen van dit type extreme misbruik echt zijn en dat er überhaupt zoiets kan bestaan. Dat ondervond ook maatschappelijk werker Judith Dawson, die op risico om haar eigen carrière en reputatie te schaden, toch met deze vorm van misbruik naar voren kwam.

“We moeten aandacht schenken aan wat deze kinderen in Engeland en andere delen van de wereld vertellen. We moeten tegen de mensen zeggen: «Wat houdt het in als er bloed wordt gedronken? Als Christelijke symbolen bevuild worden en als kinderen bang zijn voor de duivel. Wat denk jij dat het is?»”

MAATSCHAPPELIJK WERKER JUDITH DAWSON

Dit resulteerde in de huidige status quo waarbij een grote groep nog steeds niet wil geloven dat dit type van extreme misbruik en mensenrechtenschendingen ook in hun eigen land bestaat. Het vindt echter op veel grotere schaal plaats dan veel mensen denken en vooral in hoogopgeleide en hooggeplaatste kringen. Zoals de Amerikaanse psychiater Dr. R.C. Summit uitlegt, is dit satanische netwerk uitermate goed georganiseerd en maakt gebruik van hun wetenschap hoe de massa reageert. “Ze maken gebruik van het ongeloof en gebruiken dat tegen degene die er wat aan willen doen. Zodat de mensen zelf verhinderen dat het ontdekt wordt.”

Dat deze informatie al 30 jaar bekend is, is enerzijds onthutsend. Er lijkt weinig veranderd te zijn. Invloedrijke personen verhinderen blijkbaar al decennialang dat deze criminele netwerken grondig worden onderzocht. Toch is er wel degelijk wat veranderd. In de jaren ’80 en ’90 was de media grotendeels in handen van de gevestigde orde. Er waren wel wat vrije geesten die de grenzen van persvrijheid probeerden op te rekken, maar poortwachters verhinderden dat onthullende reportages of artikelen een gevolg kregen.

Sinds de intrede van het internet is de alternatieve media weliswaar deels in handen van door de elite gecontroleerde kanalen, maar ook ‘gewone’ mensen kunnen voorheen gecensureerde thema’s op hun eigen blogs en videokanalen naar buiten brengen. Dat zorgt ervoor dat de deksel niet meer op de doofpot blijft zitten. Daarnaast is er een bewustwordingsproces op gang, waarbij mensen wereldwijd hun autoriteit terugeisen. Wanneer deze groep de kritische massa bereikt, kunnen er wel degelijk grote verschuivingen plaatsvinden.

De televisie-uitzendingen uit 1989 zijn een waardevol document waaruit wederom blijkt dat claims over satanisch ritueel misbruik geen verzinsels zijn. Ondanks de slechte geluidskwaliteit is het zeker de moeite waard om de video te bekijken. Rekening houdend met censuurmaatregelen vanuit de omroep of Youtube roep ik iedereen op om de video te downloaden en op hun eigen videokanaal te plaatsen.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Lees verder bij de bron: Ellaster

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ecb

De Europese Centrale Bank overweegt oprichting ‘bad bank’ voor slechte leningen van honderden miljarden euro’s

Schermafbeelding 2020 06 10 om 21.06.04

De menselijke toekomst heeft niets menselijks meer