in ,

Fiscus, Focum en Translink voor Big Brother Award genomineerd

5514110673 2dd42e8b7d Big Brother Award

De Belastingdienst, Focum en Translink zijn genomineerd voor de Big Brother Awards Expertprijs, zo meldt burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, dat de awards organiseert.

De Belastingdienst werd vanwege verschillende redenen genomineerd, zoals het ongeoorloofd gebruik van de gegevens van snelwegcamera’s. “De Belastingdienst is de grootste informatiefabriek van Nederland. Vergeet de politiestaat. Welkom in de belastingstaat”, zegt onderzoeksjournliast Bart de Koning, tevens één van de experts.

Translink dankt de nominatie door het ongeoorloofd delen van reisgegevens van studenten met DUO. “Translink had niet zo makkelijk moeten strooien met gevoelige persoonsgegevens van reizigers. Ze hadden zich principieel op moeten stellen om de privacy van hun klanten te beschermen en het desnoods voor de rechter moeten laten komen”, aldus De Koning. Als laatste sleepte datahandelaar Focum een nominatie in de wacht. “Juist omdat deze organisaties sterk op de achtergrond werken en hun aanwezigheid in Nederland nog niet zo prominent is, is een nominatie voor de Big Brother Awards tijdig en opportuun”, laat Dennis Broeders van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid weten.

Het publiek nomineerde eerder al het kabinet, GGZ Nederland en Sybrand Buma voor de Big Brother Awards Publiekprijs. Via Bigbrotherawards.nl kan er tot en met 10 december op deze drie nominaties worden gestemd.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl

 

Photo by Sebastiaan ter Burg cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
inlegvelletje heel oekraine welk

1750 migranten naar Nederland om Turkijedeal uit 2015

macron

“Wie zijn de mensenhandelaars? Het zijn Afrikanen”