in , ,

Schending privacy maar het kabinet blijft achter DUO staan

In de strijd tegen met de basisbeurs mag DUO best reisgegevens van studenten opvragen, vindt minister Bussemaker van Onderwijs. Ook staatssecretaris Sharon Dijksma ( en ) steunt de tactiek van de Dienst Uitvoering Onderwijs om kwaadwillende studenten te betrappen dankzij het gebruik van hun ov-chipkaart.

Sinds augustus 2015 heeft DUO 377 keer reisinformatie over studenten opgevraagd bij ov-chipkaartbedrijf Translink, schrijft Dijksma. In 307 gevallen bleek er sprake van misbruik van de basisbeurs voor uitwonenden. Het idee: als studenten dagelijks naar het adres van hun ouders reizen, kun je op je vingers natellen dat ze er nog wonen.

GroenLinks en stelden schriftelijke vragen toen de Volkskrant over de opsporingsmethode schreef. De aanleiding was een verloren van DUO tegen een student: die vond dat DUO geen recht had om reisgegevens op te vragen. Sinds die uitspraak geeft Translink geen inzage meer.

Alles bij de bron; AdValvas

Lees ook eens verder bij de Bron: Schending privacy: maar het kabinet blijft achter DUO staan


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De vijf grootste misverstanden over het sleepwet-referendum

De EU draait door en gaat 50.000 Afrikanen ophalen