in ,

“Wie zijn de mensenhandelaars? Het zijn Afrikanen”

macron

Tijdens een vierdaagse rondreis om een herstart van de relaties tussen Frankrijk en Afrika te promoten heeft president Emmanuel Macron (LaREM) uitgehaald naar de Afrikaanse rol in de mensenhandel. “Wie zijn de mensenhandelaars? Het zijn Afrikanen”, klonk het.

Macron is momenteel op vierdaagse rondreis in Afrika. Hij zal er Afrikaanse leiders ontmoeten in de voormalige Franse kolonies van Burkina Faso en Ivoorkust. Hij zal ook de voormalige Britse kolonie Ghana bezoeken.

“Stel uzelf de vraag”

In de universiteit van Ouagadougou in Burkina Faso werd tijdens een vraag-en-antwoordsessie het onderwerp van de mensenhandel en -smokkel aangesneden. Macron stelde een gezamenlijke Europees-Afrikaanse aanpak voor om het probleem uit te roeien, maar liet er geen twijfel over bestaan dat het in wezen om een Afrikaans probleem gaat.

“Wie zijn de mensenhandelaars? Stel uzelf – de Afrikaanse jeugd – die vraag. Jullie zijn ongelofelijk. Wie zijn de mensenhandelaars? Zij zijn Afrikanen, mijn vrienden. Zij zijn Afrikanen, stel uzelf de vraag”, zegt een duidelijk geanimeerde Macron.

“Afrikanen maken Afrikanen tot slaaf”

“Het zijn niet de Fransen die de mensenhandelaars zijn, het zijn de Afrikanen. […] Stop met het argument te gebruiken: ‘Het is iemand anders’”, gaat hij verder. “Toon me een Fransman, een Belg, een Duitser, die mensen smokkelt tussen Libië en Nigeria. Zo’n persoon bestaat niet.”

“Dus, vandaag in Afrika, zijn er Afrikanen die andere Afrikanen tot slaaf maken, dit is de realiteit. En er zijn Europeanen in Europa die hun voordeel halen uit deze miserie, dit is onaanvaardbaar. In beide gevallen gaat het om misdaden. We bestrijden beide gevallen”, aldus Macron.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5514110673 2dd42e8b7d Big Brother Award

Fiscus, Focum en Translink voor Big Brother Award genomineerd

African refugees in Israel 3 1024x670

EU trekt regels opvang asielzoekers gelijk