in

Franse aanklagers beschuldigen farmagigant en vaccin leverancier Sanofi van doodslag

Photo by ajay_suresh

Aanklagers in hebben farmagigant Sanofi beschuldigd van doodslag. De beschuldiging komt in een langlopende procedure tegen de Franse multinational over een geneesmiddel tegen vooral epilepsie en migraine, dat in 1967 op de markt kwam.

Het middel heeft ernstige handicaps veroorzaakt bij tienduizenden kinderen die werden geboren uit moeders die het middel gebruikten. Vier baby’s zijn overleden.

De zaak draait om valproïnezuur dat onder meer onder de naam over de toonbank gaat. Naar schatting 15.000 tot 30.000 kinderen zijn hier volgens Franse onderzoeken het slachtoffer van geworden.

Afgelopen maand nog veroordeelde een Franse de staat tot schadevergoedingen aan eisers in een zaak over Depakine.

In 1983 wist de al dat het middel bij zwangere vrouwen kon leiden tal van ernstige afwijkingen bij de geboorte van het kind en sinds 2004 weten de autoriteiten ook dat het kan leiden tot leerproblemen en tot .

Sanofi is ook in het nieuws door de inspanningen een tegen het te ontwikkelen in samenwerking met de Britse farmaceut GSK…..

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by ajay_suresh


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo gaan ze de verplichte mondkapjes overal in Nederland invoeren

2020-2030, als de bubbels leeglopen volgt normaliter een depressie van formaat