in

Gaan we wéér: Minister onthoudt Kamer cruciale informatie over zaak-Julio Poch

Een vertrouwelijk document van het ministerie van en Veiligheid over de zaak met piloot , wordt de Tweede Kamer al tien jaar onthouden.

In de ministeriële nota staan vrijwel alle antwoorden op openstaande vragen over de slepende kwestie.

Uit het document, waarvan Nieuwsuur de inhoud kent, blijkt dat Nederlandse ministers onder grote druk van Argentinië alles op alles zetten om Julio Poch in 2009 uitgeleverd te krijgen.

De nota beschrijft tot in detail een overleg tussen de ministeries van Justitie en Buitenlandse Zaken met de Argentijnse ambassadeur, drie weken voor de arrestatie van Poch.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt in een reactie het document te kennen, en dat het stuk bewust niet naar de Kamer is gestuurd.

“Het gaat om een intern ambtelijk document waarin persoonlijke beleidsopvattingen staan en dat betrekking heeft op diplomatiek verkeer. Deze worden in de regel niet naar de Kamer gestuurd.”

Het ministerie heeft de nota wel naar de commissie-Machielse gestuurd, die dossieronderzoek doet naar de zaak-Poch. De minister wil daar verder niet op vooruitlopen.

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur

Photo by trendingtopics


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Er komen steeds meer criminele en frauduleuze feiten van dat tuig naar boven. Wanneer maken we hier als bevolking een eind aan, want dit kan niet langer zo doorgaan.

  2. Die ballin van justitie CDA,tegen Wilders, tegen fvd voor samenwerking PvdA groenlinks alles wat links is in zijn oogen,goed pas op,voor die man

  3. Het lijkt de Enschedese vuurwerkramp wel. Zie vuurwerkramprapport.nl
    Eén grote vieze leugenachtige beerput van de roverheid.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Steekproef ziekenhuis Tilburg: 28 medewerkers besmet

Uw data op straat: datalek Donorregister, harde schijven met 6,9 miljoen formulieren kwijt