in ,

Popcorn en chips: Poch roept ex-ministers op te getuigen

jill111 / Pixabay

De advocaten van ex-Transaviapiloot Julio Poch willen vijf ex-bewindslieden horen als getuigen om erachter te komen welke politieke besluitvorming achter de schermen voorafging aan de uitlevering van ex-piloot Julio Poch aan in 2010.<

Eind deze maand sturen advocaten Geert-Jan en Carry Knoops het verzoek naar de rechtbank in Den Haag om ex-premier Jan Peter Balkenende, en de ex-ministers Ernst Hirsch Ballin, Ivo Opstelten (), Maxime Verhagen en Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) op te roepen.

De advocaten willen de uitkomst van de verhoren gebruiken in een civiele procedure om alsnog een schadevergoeding van ongeveer vijf miljoen euro te krijgen voor Poch, die volgens hen behalve inkomensschade, ook reputatieschade leed, en kosten maakte voor juridische bijstand.

Deze week wees de huidige minister van Justitie Ferd aansprakelijkheid van de Staat af. Poch werd eind november 2017 vrijgesproken door de Argentijnse rechtbank. Hij zat acht jaar in voorarrest in Spanje en Argentinië.

De Telegraaf sprak vandaag met Julio Poch over hoe de voormalige piloot met zijn vrouw zijn leven weer probeert op te pakken. „In het begin voelde mijn huis vreemd. Dan trok ik een la open en dacht: oh nee, dat ligt niet hier”. Lees het hele artikel hier.

BEKIJK OOK:
Staat betaalde getuigen in zaak-Poch

BEKIJK OOK:
Ex-collega’s Poch ’klem’

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recap: Trump, het fenomeen Q, verkiezingen, Kavanaugh, komende crash en afgewende militaire staatsgreep

Simpele vragen in klimaatdebat #1: Waarom is er geen regelgeving voor de chemische stoffen in stookolie?