in

Uw data op straat: datalek Donorregister, harde schijven met 6,9 miljoen formulieren kwijt

TheDigitalArtist / Pixabay

Twee externe harde schijven met een back-up van 6,9 miljoen donorformulieren met registraties en wijzigingen in het Donorregister in de periode 1998-2010 zijn zoekgeraakt, schrijft minister Hugo de Jonge van , Welzijn en Sport, dinsdag in een Kamerbrief.

Het gaat om in totaal 6,9 miljoen formulieren, vertelt een woordvoerder van het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, aan NU.nl.

Daarin staan de voor -en achternaam, geboortedatum, burgerservicenummers, adresgegevens, en de reden van registratie of wijziging in het donorregister.

Het is niet bekend wanneer de harde schijven zijn verdwenen.

Het CIBG ontdekte afgelopen week dat de schijven niet meer in de kluis lagen waar deze werden bewaard. De organisatie wilde het papieren archief van het Donorregister gaan vernietigen.

Op de harde schijven ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NEXIT referendum NOW !!!
11 maanden geleden

Hoe vaak moeten burgers nog horen dat data zoek zijn geraakt. En iedere keer zegt die overheid dat burgers die overheid moeten vertrouwen.

De vraag is of we die overheid wel kunnen vertrouwen.

De overheid kwam 20 jaar geleden met het bericht dat de EU de veiligheid in Europa zou vergroten …. En we kregen onmiddellijk de gemeenschappelijke euro met de vaste wisselkoers die de NL burgers al direct 20 % van zijn totale vermogen kostte … Dank U wel namens de EU. De burgers stemden tegen de EU grondwet …maar de regering tekende tegen de wil van de bevolking …. De EU wilde Oekraine toelaten in de EU (nadat de CIA Poroshenko daar via een false flag operatie had neergezet om zo de Russen te pesten). Dat was tegen de afspraak dat het Westen niet verder naar het Oosten zou oprukken ….. De burgers stemden tegen in een referendum.
Maar Rutte kwam met een slap verhaal van een inleg velletje …
Steeds meer bevoegdheden gingen naar de EU en zelfs wil de EU de soevereiniteit van landen opheffen met eeen Merkel die demonstratief eigenhandig de nationale vlaggen van een podium weghaalde ….

Er kan naar mijn idee maar een conclusie zijn: de burgers van Nederland kunnen hun regering en de hele EU niet vertrouwen. Nu niet, nooit niet !!!

Gaan we wéér: Minister onthoudt Kamer cruciale informatie over zaak-Julio Poch

Steekproef: 4% ziekenhuismedewerkers heeft Coronavirus, RIVM wil geen aantallen noemen