in , ,

Gaat lekker met ‘onze’ volksvertegewoordigers: Schippers loog tegen Kamer over kosten Olympische Spelen in NL

Minister van Sport Edith Schippers () heeft deze week gelogen tegen de Tweede Kamer over de Olympische Spelen. Dat stelt RTL Nieuws vanavond op basis van nieuw opgedoken documenten.

Uit de documenten zou blijken dat de hoogste ambtenaar van Schippers de totale kosten van het binnenhalen van het sportevenement doelbewust niet wilde noemen, omdat de de plannen dan zou afschieten. In een intern overleg zou hij hebben aangegeven dat het beter is de kosten te verzwijgen.

‘KOSTEN SPELEN ZOUDEN KUNNEN OPLOPEN TOT ACHT MILJARD '

Eerder meldde RTL Nieuws dat het in een brief aan de Tweede Kamer vaag is geweest over de kosten die de organisatie van de Spelen als die in 2028 in plaatsvinden met zich meebrengt. In ambtelijke stukken zou staan dat de kosten kunnen oplopen tot acht miljard euro.

Gisteren ontkende Schippers in de Kamer nog cijfers te hebben achtergehouden. “Daar heb ik geen baat bij.” Het verzwijgen van de kosten zou niks te maken hebben met het draagvlak voor het binnenhalen van de Spelen.

Lees verder via nrc.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bizar i.v.m. onzekere toekomst: Verpleeghuizen potten te veel geld op, geld gaat voor zorg

Uhhh EU sancties?? : Goedkope Russische stroom voor Oekraïne