in ,

Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen

Oud-politiechef Klaas Langendoen heeft geen vertrouwen in het verloop van het justitieonderzoek naar voormalige topambtenaar Joris . De recherche is, terwijl het onderzoek al maanden loopt, nog steeds niet in geweest. Daar kunnen ze drie mannen ondervragen die beweren dat Demmink hen als minderjarige seksueel heeft misbruikt. Langendoen, die nu werkt als privédetective, heeft de vermeende slachtoffers wel gesproken. Hij gelooft hen.

Het openbaar ministerie (OM) moet vanaf vandaag zelf op zoek naar een staatsgeheim document dat cruciale informatie zou bevatten over de zaak-Demmink. Dat was de uitkomst van een rechtszitting gistermiddag in , waarbij Langendoen ternauwernood aan een gijzeling door het OM ontkwam. wilde met de gijzeling afdwingen dat Langendoen meer zou vertellen over een staatsgeheim Demmink-document.

Tijdens een eerder verhoor had de oud-politieman gesproken over het bestaan daarvan. Hij zou het ook hebben ingezien. De officier van justitie stond erop dat Langendoen meer zou vertellen over de inhoud, en van wie hij het heeft gekregen. Het stuk, als het inderdaad bestaat, zou van groot belang zijn voor het onderzoek.

Maar Langendoen weigerde omdat hij geen bronnen prijsgeeft en omdat het strafbaar is om een staatsgeheim te onthullen. Hij had maar vast een tandenborstel en extra kleren meegenomen toen hij gisteren naar de ging. Maar de bepaalde dat het OM zelf het geheimzinnige Demmink-rapport boven moet krijgen.

Lees verder via Haarlems Dagblad

Foto via Punkmedia.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Megafraude in Marokko met Nederlandse uitkeringen

Waarom wij moeten stoppen met belasting te betalen: De Fraude van de Belastingdienst…