in ,

Geheimzinnig staatsgeheim rapport kan zaak-Demmink in één klap oplossen

4080330919 93ec4f3cda Openbaar ministerie1

Oud-politiechef Klaas Langendoen heeft geen vertrouwen in het verloop van het justitieonderzoek naar voormalige topambtenaar Joris Demmink. De recherche is, terwijl het onderzoek al maanden loopt, nog steeds niet in Turkije geweest. Daar kunnen ze drie mannen ondervragen die beweren dat Demmink hen als minderjarige seksueel heeft misbruikt. Langendoen, die nu werkt als privédetective, heeft de vermeende slachtoffers wel gesproken. Hij gelooft hen.

Het openbaar ministerie (OM) moet vanaf vandaag zelf op zoek naar een staatsgeheim document dat cruciale informatie zou bevatten over de zaak-Demmink. Dat was de uitkomst van een rechtszitting gistermiddag in Den Haag, waarbij Langendoen ternauwernood aan een gijzeling door het OM ontkwam. Justitie wilde met de gijzeling afdwingen dat Langendoen meer zou vertellen over een staatsgeheim Demmink-document.

Tijdens een eerder verhoor had de oud-politieman gesproken over het bestaan daarvan. Hij zou het ook hebben ingezien. De officier van justitie stond erop dat Langendoen meer zou vertellen over de inhoud, en van wie hij het heeft gekregen. Het stuk, als het inderdaad bestaat, zou van groot belang zijn voor het onderzoek.

Maar Langendoen weigerde omdat hij geen bronnen prijsgeeft en omdat het strafbaar is om een staatsgeheim te onthullen. Hij had maar vast een tandenborstel en extra kleren meegenomen toen hij gisteren naar de rechtbank ging. Maar de rechter bepaalde dat het OM zelf het geheimzinnige Demmink-rapport boven water moet krijgen.

Lees verder via Haarlems Dagblad

Foto via Punkmedia.nl cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6045455828 a6650b8b9d Sociale Verzekeringsbank1

Megafraude in Marokko met Nederlandse uitkeringen

7529320800 a34334e892 fraude1

Waarom wij moeten stoppen met belasting te betalen: De Fraude van de Belastingdienst…