in , ,

Gelekt document toont: TTIP ondermijnt parlementen

16417629136 12872d2736 TTIP e1429729247882

Als er komt zouden bepaalde wetten en regels in de toekomst zonder parlementaire instemming kunnen worden aangepast. Dit blijkt uit een analyse van foodwatch van een gelekt rapport dat is geschreven door het Duitse ministerie van Economische Zaken.

Volgens het rapport hebben zowel de Duitse als de Franse regering eerder dit jaar hun zorgen geuit tegenover de over de democratie ondermijnende aspecten van TTIP. Dit is opvallend omdat beide regeringen tot nu toe publiekelijk altijd ontkend hebben dat TTIP een bedreiging vormt voor de beleidsvrijheid van nationale parlementen. Intern wordt daar blijkbaar anders over gedacht.

TTIP probeert handel te stimuleren door verschillen in - en regelgeving tussen de EU en de op te heffen. Het gaat hierbij echter niet alleen om bestaande regelgeving maar ook over toekomstige.

Lees verder via de Bron: Duurzaamnieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6171982344 be2d9cb490 EU euro1

Naïef Nederland/Europa krijgt opnieuw hogere rekening voor Griekenland

14 geheimen over frisdrank die de voedingsindustrie je niet vertelt