in , ,

George Soros maakt met zijn geld ook in Nederland radicaal gedachtegoed mainstream

Soros 3

George Soros en de door hem met miljarden gevoede Open Society Foundations (OSF) financieren steeds radicalere organisaties. Radicale opvattingen worden als goede doelen voorgesteld en met gelijkgestemden van geld voorzien om zo als gangbaar te worden gepresenteerd.

Deze week: Hoe het netwerk van Soros, samen met de Rijksoverheid en de Postcodeloterij, media, actiegroepen en ‘onafhankelijke’ instellingen op de been houdt.

De OSF-fondsen geven geld aan ogenschijnlijk goede doelen, maar wel altijd met een specifiek oogmerk. Zo draagt OSF onderzoeksjournalistiek een warm hart toe.

Het burgerjournalistiek-netwerk Bellingcat ontving tussen 2017 en 2019 bijna 400.000 dollar.

Dat bedrag komt bij bijdragen van de Nederlandse en Zweedse Postcodeloterij en de Stichting Democratie en Media (onder meer mede-eigenaar van een aantal grote Nederlandse kranten).

Ook Google draagt bij via Digital News Initiative bij aan Bellingcat. De berichtgeving van Bellingcat richt zich in toenemende mate op onderwerpen als ‘anti equality’, pushbacks van illegale migranten in Griekenland, klimaatverandering en het bestrijden van extreemrechts.

‘Onderzoeksredactie’

Stichting De Onderzoeksredactie onderzoekt, net als de van alle kanten rijkelijk van fondsen en vooral van subsidies voorziene Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemen, SOMO, uitsluitend grote bedrijven.

Maar dan exclusief in de sectoren tabak, voeding, farma, wapens en fossiele energie. Deze stichting is een samenwerkingsverband van diverse grote kranten.

Het jaarbudget van de Stichting De Onderzoeksredactie van ….

Lees verder bij de bron: Wynia’s Week

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sddefault

Zonnedeeltjes en het nova gaan van onze zon: 2021 IPCC rapport is een EPIC FAILURE

Hiv Day Aids World St Medical  - mohamed_hassan / Pixabay

HIV besmetting nu bevestigd bij COVID-19 gevaccineerden?!