in ,

Gewoon omdat het kan: Verbouwing Huis ten Bosch kost niet 35 maar 60 miljoen euro

De oppositiepartijen SP en willen zo snel mogelijk uitleg van premier Mark Rutte over de renovatie van paleis Huis ten Bosch. Die lijkt veel duurder uit te vallen dan eerder gemeld. 5 miljoen was al te gek voor woorden en dit is dubbel te gek. Hier kun je heel veel paleizen voor bouwenRonald van Raak (SP)

Volgens RTL Nieuws lopen de kosten op naar bijna 60 miljoen , waar het eerder een bedrag van 35 miljoen had gemeld. Reden voor de hogere kosten van de renovatie is naar verluidt dat het in één keer aanpakken van alle delen van het paleis goedkoper is dan de verbouwing uitsmeren over een groot aantal jaren.

Geheimzinnig

SP-Kamerlid Ronald van Raak wil snel een debat met de premier. ,,35 miljoen was al te gek voor woorden en dit is dubbel te gek. Hier kun je heel veel paleizen voor bouwen. Het is ook heel opmerkelijk dat er zo geheimzinnig over wordt gedaan. We krijgen steeds bedragen zonder een goede onderbouwing. Rutte had eerder een heel globaal verhaal over achterstallig onderhoud, maar zonder overtuigende bedragen.”

D66-leider Alexander Pechtold zegt dat Rutte een half jaar geleden in de Kamer nog zei dat 35 miljoen al ,,een heel hoog bedrag” is, en dat het ,,niet veel meer” zou worden. ,,En nu blijkt het bijna dubbel zo duur. De koning kan zich zelf niet verdedigen tegen dit soort vervelende berichten, premier Rutte moet hem daarvoor behoeden. Daartoe heb ik hem al vaker aangespoord, maar het gaat steeds weer mis.”

Lees verder via: AD.nl

Photo by woutervv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En daar gaat 133 miljoen: EU naheffing op 2014 blijkt toch nog weer hoger!

Goh…. Boetes verhoogd vanwege het geld