in ,

Goh! Belgische politievakbond: linkse betogers mogen meer dan rechtse

De Belgische politievakbond VSOA klaagt dat linkse betogers in Brussel veel meer mogen dan demonstreerders met een rechtse achtergrond.

„Als morgen een rechtse organisatie aankondigt dat ze in Brussel gaan betogen, dan wordt de toegang tot de hoofdstad al afgesloten vanaf de ring. En nu werd er toestemming gegeven aan een groepering die op voorhand aankondigde ongehoorzaam te zullen zijn.”

Patrick Roijens van politievakbond VSOA zei dat op een Belgische radiozender. „Rechtse betogingen worden altijd strenger bekeken dan linkse. Dit kan niet meer.”

Zaterdag was in Brussel een van ’’, de harde kern van de klimaatbeweging. Op voorhand werd aangekondigd dat de betogers zich „ongehoorzaam” zouden gedragen, dat ze de tuinen van het koninklijk paleis zouden bezetten.

Dat lukte niet, maar in de plaats werd het naburige Koningsplein wel een tijdlang ingenomen en probeerden de betogers zich ook een toegang te verschaffen tot het koninklijk domein van het aangrenzende Paleizenplein, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Statines in de cholesterol scam dragen bij aan bevolkingsreductie

Klap voor democratie: Catalaanse leiders krijgen lange celstraffen voor opruiing rond referendum