in ,

Klimaatgekkies van Extinction Rebellion gaan ondanks verbod Amsterdam platleggen

Reactie brief burgemeester Halsema verbiedt klimaatactie Rebel Without Borders – opstand voor het leven – De actie van die gewoon door zal gaan, geldt nu officieel als burgerlijke ongehoorzaamheid – Meer dan duizend rebellen worden maandagochtend bij de Stadhouderskade verwacht – Extinction Rebellion is voorbereid op elk mogelijk scenario en principieel geweldloos.

De afgelopen maanden heeft Extinction Rebellion in binnen en buitenland burgers uitgenodigd voor Rebel Without Border – Opstand voor het Leven. Meer dan 100 events zijn georganiseerd waarin burgers in aanraking kwamen met Extinction Rebellion.

Minstens 1000 mensen hebben meegewerkt aan de organisatie van de vreedzame blokkade van de Stadhouderskade vanaf 7 oktober.

Het besluit van Burgemeester Halsema om de actie te verbieden verandert niets aan de plannen van Extinction Rebellion maar maakt de actie wel officieel tot burgerlijke ongehoorzaamheid. ‘Voor ons verandert er niks.

Wij gebruiken burgerlijke ongehoorzaamheid om de te dwingen iets aan het te doen’, zegt woordvoerder Ernst Jan Kuiper, ‘Wij verhinderen geen nooduitgangen en hulpdiensten kunnen uitwijken naar andere wegen, dat is bij de marathon van op dit weggedeelte ook gedaan.’

Extinction Rebellion is een brede burgerbeweging die zich inzet voor de klimaatactie die we nu nodig hebben. De beweging is principieel geweldloos.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Amsterdam wil ondernemers gaan pesten met belasting op reclame-uitingen

Nederlanders klikken steeds meer over elkaar bij de overheid