in

Grafiek : Is een beurscrash aanstaande?

chart7 vix sp500 052414

Sinds 2009 is de aandelenmarkt gestegen alsof er niets aan de hand is. Het financiële systeem bleef overeind en beleggers stapten langzaam maar zeker weer in op de beurs. Door bezuinigingen wisten bedrijven hun winstmarges te vergroten, ondanks een verslechtering van de onderliggende economie. We hoeven maar naar de werkloosheid en de stagnerende inkomens te kijken om dat te zien. Maar wanneer eindigt de euforische stemming op de beurs? Is een beurscrash aanstaande?

Volatiliteit

De volatiliteit op de beurs bereikt al bijna het laagste niveau sinds januari 2007. De volgende grafiek laat zien dat er een negatieve correlatie is tussen de beurskoersen en de volatiliteit. Een bull market in aandelen gaat gepaard met een lage volatiliteit, terwijl correcties met een hoge volatiliteit gepaard gaan. Beleggers die de moed hebben aandelen te verkopen bij een extreem volatiliteit krijgen steeds een goede prijs voor hun stukken. Is de rust die er momenteel heerst op de financiële markten stilte voor de storm?

Chart7-VIX-SP500-052414

Meer Grafieken hier

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1b01c62d19fd2638c539834c 640 car thief1

Handig : Niet meer naar politiebureau voor aangifte gestolen auto

south stream route

Stukje duiding hoe de EU werkt : Barroso warns Bulgaria on South Stream pipeline