in ,

Gratis e-boek met ongemakkelijke waarheid: The European Illusion

eu bilder3

Record aan armoede in Zuid-, hekken en geweren in reactie op vluchtelingen, aan de horizon – de wordt geconfronteerd met de diepste in haar . Maar heeft de het potentieel om het “sociale en democratische Europa” te worden dat ons decennialang als een ideaal is gepresenteerd?

Om antwoorden op deze vragen te vinden, moeten we veel van onze meest geliefde afbeeldingen van de EU demystificeren. We moeten de Europese illusie doorbreken – want in de kern zijn concurrentie en neoliberaal economisch beleid. Het veranderen van dit zou bijna onmogelijk zijn.

Maar als de EU niet kan worden gered en een terugkeer naar de natiestaat geen oplossing is, wat dan?Titelbild Luftballon mm 1200x900

De Europese Illusie analyseert de rol van de EU op belangrijke beleidsterreinen en onthult de waarheid achter enkele van de meest uitgesproken overtuigingen over de Europese Unie. Het biedt een startpunt voor een nieuwe discussie voor activisten en progressieven van sociale bewegingen.

In plaats van ruzie te maken over de valse dichotomie van “hervorming of exit”, moeten we op zoek naar de strategieën voor de EU en daarbuiten.

Op de Engelse editie

De Europese Illusie werd aanvankelijk in het najaar van 2017 in het Duits gepubliceerd. We zijn Rosa Luxembourg Foundation Brussels erg dankbaar voor hun steun bij de vertaling van het boek in het Engels.

Alle hoofdstukken zijn begin 2017 geschreven voor een Oostenrijks en Duits publiek. We hebben enkele updates gemaakt tijdens het vertalen. Houd er echter rekening mee dat we niet alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar in aanmerking hebben kunnen nemen.

De meeste bijdragers aan dit boek leven en zijn politiek actief in Oostenrijk, wat de perspectieven die het dekt sterk beïnvloedt. Wij zijn van mening dat we als sociale bewegingen ons vermogen moeten versterken om na te denken over verschillen in context, ook in geografische zin. We hebben geprobeerd informatie toe te voegen om voorbeelden uit Oostenrijk toegankelijk te maken voor lezers en waar mogelijk ervaringen uit andere plaatsen toe te voegen.

We hopen dat ons boek niet alleen de basis zal bieden voor inspirerende politieke debatten, maar ook de kiem zal leggen voor echte politieke verandering.

Download the free e-book:

The European Illusion (PDF)
PDF works an any device, but is not optimized for e-book readers.

The European Illusion (ePUB)
ePUB is optimized for most e-book readers.

The European Illusion (MOBI)
MOBI is optimized for Kindle readers.

Lees verder bij de bron: The new book by Attac Austria

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
broccoli 1541430571

De broccoli is bevrijd van onterecht Monsanto patent

jeugd 1541500557

Lekker bezig mensheid: Nederlandse jeugd massaal aan de jeugdzorg