in , ,

Griekenland heeft gigantische reserves en is daarmee één van de meest rijkste EU landen

3 prinos platform

De waarheid is dat Griekenland verre van arm is. Het heeft een goudvoorraad van 114 ton, de totale waarde daarvan bedraagt €5.1 miljard. Daarnaast heeft het enorme reserves onder de grond aan goud, olie en gas. Dat maakt Griekenland tot een van de meest rijke landen in de eurozone.

Kijkend naar de onaangetaste mogelijkheden in exploitatie van haar grondstoffen heeft Griekenland genoeg mogelijkheden om op eigen houtje te overleven. Volgens schattingen zou de Golf van Patras 200 miljoen vaten ruwe olie op kunnen leveren. Dat zijn er nog eens 80 miljoen bij Ioannina en bijna 3 miljoen voor de kust van Katokolo. Bovendien ligt er volgens de United States Geological Survey – in de zee tussen Kreta, Cyprus, Israël en Egypte – voor ongeveer 15 biljard kubieke meter aardgas en olie.

Schattingen zijn dat de totale offshore olie in Griekenland meer dan 22 miljard vaten olie bedraagt in de Ionische Zee en zo’n 4 miljard vaten in het noorden van de Egeïsche Zee. Het zuiden van de Egeïsche Zee en de Zee bij Kreta moeten nog worden onderzocht, de cijfers kunnen dus nog aanzienlijk stijgen. Tulane University en olie-expert David Hynes maakte een conservatieve schatting dat de exploitatie van de ontdekte reserves Griekenland in 25 jaar tijd meer dan €302 miljard op zou kunnen leveren – aldus F. William Engdahl van Global Research.

Lees verder via Beurs.com.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
50606ced76f1555a6bffe7fe 640 politie1 e1423329778987

In broek poepende agenten houden politiebureau op slot voor meldplichtjihadi’s

6267369304 9061cb58e4 snelweg

PvdA is een plaag voor automobilisten: +5,1% van motorrijtuigenbelasting