in

GroenLinks-banenproject: Bestuurders kregen €1,3 miljoen beloning, werklozen bijna niets

Een -wethouder bij de Gemeente heeft een flink bedrag gestoken in een project om werklozen aan het werk te krijgen.

Echter is dit project door toedoen van geldgrage bestuurders compleet mislukt: zij gaven zichzelf te hoge salarissen, maar werklozen werden nauwelijks geholpen.

In totaal hebben maar zeventien werklozen een baan gekregen door dit project.

De Haagse GroenLinks-wethouder Bert van Alphen kwam vandaag met de mededeling dat het project Energieacademie definitief gaat stoppen. 1,3 miljoen had de gemeente geïnvesteerd, maar de salonfähige bestuurders staken dit liever in hun eigen zakken dan dat zij werklozen aan een baan hielpen.

Het doel was om 560 werkloze kwetsbare jongeren en bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. Bijna anderhalf miljoen euro werd er voor neergelegd. Uiteindelijk hebben zeventien mensen een baan gekregen via het project.

De gemeente deed vervolgens een onderzoek naar het slechte rendement van dit project. En wat bleek? De salonfähige bestuurders en medewerkers hadden dus verreweg het meeste geld in hun eigen zakken gestoken. Als ware solidariteitsstrijders gaven zij zichzelf …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Groeiende private schuldenberg dreigt de fragiele Nederlandse economie in de afgrond te storten

Trump overweegt een nieuwe politieke partij op te richten