in , , ,

Groenten en fruit bevatten veel minder mineralen en vitamines dan decennia geleden, dit is waarom

3147758

Onze ouders praten vaak over hoe de dingen van vandaag helemaal niet te vergelijken zijn met wat ze decennia geleden aten. Meestal schrijven we het echter af terwijl onze ouders terugkijken op hun leven door de roze bril van nostalgie.

Hoe kunnen de voedingsmiddelen van vandaag, gekweekt met geavanceerde technologie en onderzoek, achterblijven bij die van onze ouders?

Nu heeft de wetenschap substantieel bewijs geleverd dat wat onze ouders zeiden echt waar was. AJAS (American Journal of Agricultural Services) en ACN (American College of Nutrition) hebben meerdere onderzoeken naar deze kwestie uitgevoerd. Hun bevindingen zijn nogal verrassend.

Professor Donald Davis voerde samen met zijn team het baanbrekende onderzoek uit aan de Universiteit van Texas in Austin. Ze doorzochten de voedingsgegevens van 43 verschillende soorten groenten en fruit volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Ze vergeleken twee reeksen gegevens: een uit 1950 en de andere uit 1999, vijf decennia uit elkaar.

Het team ontdekte dat er een consistente afname was van meerdere voedingsstoffen in het voedingsmiddel. De afnemende voedingsstoffen omvatten vitamine C, riboflavine, vitamine A, ijzer, fosfor, calcium en eiwit.

De dalingen varieerden van 6% (eiwit) tot maar liefst 38% (riboflavine).

WAT KAN DE OORZAAK ZIJN ACHTER DE VERSLECHTENDE FRUIT EN GROENTEN?

Het team van professor Davis theoretiseert dat de reden hiervoor is dat recente landbouwpraktijken prioriteit geven aan de verbetering van specifieke eigenschappen zoals resistentie tegen plagen, groeisnelheid, grootte en andere visuele aspecten.

Voeding lijkt een achterbank te hebben ingenomen.

Een veel zorgwekkendere theorie is dat de achteruitgang van de voeding de natuurlijke uitputting van voedingsstoffen in de bodem weerspiegelt. Ze denken dat moderne landbouwtechnieken die extreem intensief zijn, hiervoor verantwoordelijk zijn.

Een ander zorgwekkend aspect is dat het voedsel van vandaag is verontreinigd met herbiciden en pesticiden zoals glyfosaat. Hoewel onze voedingsmiddelen er extreem weinig van bevatten, is het nog steeds aanwezig en stapelt het zich op.

In feite hebben ze een mogelijkheid om ons ziek te maken met ziekten zoals kanker.

Dus onze ouders hadden al die tijd gelijk! In de loop van de decennia lijken we steeds meer in de richting van  kwantiteit boven kwaliteit te gaan. Als zodanig is het moeilijk voor …..

Lees verder bij de bron: Worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9dd474252ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d7d267bdd934e 640 WHO

Apenpokken gepland? NTI scenario: 3,2 miljard besmettingen en 271 miljoen doden in 2023

2710661

Apenpokkenvirus – zinloze mediahype, gevaarlijke bijwerking, de start van ‘germ games’…?