in , ,

Grootbanken verlagen rente alweer: Spaarrekening levert niets meer op

De grootbanken ABN AMRO, en bieden in april nog maar 0,5 procent op een vrij opneembare spaarrekening. ING Bank heeft de rente al verlaagd voor saldi tot 25.000 . ABN AMRO en Rabobank volgen op 31 maart.

‘Met de huidige van 0,6 procent levert sparen bij een grootbank je dus niks op’, stelt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Spaarrente.nl. ‘Het kost je zelfs en dan hebben we het nog niet eens gehad over de belasting die je betaalt over je spaargeld.’

Wie een hoger rendement wil kan ervoor kiezen over te stappen naar een kleinere bank, maar ook dat is geen vetpot. ‘Welke spaarrekening je ook kiest, je verdient nooit meer rente dan de inflatie en de vermogensrendementsheffing bij elkaar opgeteld (0,6 + 1,2 procent)’.

De hoogste rente krijg je momenteel bij Argenta, NIBC Direct en Nationale Nederlanden. Deze bieden 1 procent rente op een spaarrekening. Bij Knab krijg je 1,1 procent rente, maar daar moet je dan wel een verplichte betaalrekening voor 5 euro per maand bij afsluiten.

Wie nog wat wil overhouden na aftrek van de inflatie en de belasting, moet minimaal 1,8 procent spaarrente krijgen. Dit kan als je het spaargeld vastzet op een deposito. Je moet het geld dan wel minimaal 8 jaar vastzetten.

Lees verder bij de Bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heeft u al kennisgenomen over het Nederlandse Stay-Behind Netwerk?

Grieken die contant willen wisselen moeten met billen bloot