in , ,

Grieken die contant willen wisselen moeten met billen bloot

17767181275 32bda4ecb8 euro greece

Wanneer er dingen gebeuren waarbij mensen steeds meer vrijheden verliezen, snijdt het mes meestal aan meerdere kanten voor de elite.

De duimschroeven zijn aangedraaid en wanneer mensen grote biljetten willen omwisselen in voor kleinere wordt hun hele doopceel gelicht.

Wij schrijven al langere tijd over de voorgenomen plannen van de machthebbers om grote bankbiljetten, zoals die van 500 Euro, te laten verdwijnen, waardoor het steeds moeilijker gaat worden om geld buiten het banksysteem te houden.

Griekenland is het land waar mensen, die terecht geen enkel vertrouwen meer hebben in welke bank dan ook, veelal thuis hun geld bewaren en dan vaak gebruikmaken van het 500 Euro biljet omdat dit de minste ruimte in beslag neemt.

Ook de hebben de alarmerende berichten gehoord over de komende afschaffing van het 500 Eurobiljet en velen wachten daar niet op, maar gaan nu al naar de om de grote bankbiljetten om te wisselen voor kleinere.

Niet alleen krijgen ze dikwijls te horen dat dit onmogelijk is en dat ze het geld maar op hun rekening moeten storten, maar wanneer er wel wordt gewisseld dan moeten mensen hier een commissie voor betalen. Het omwisselen van een 500 Euro biljet kost je dan al snel zo'n 5 Euro aan “kosten voor de bank”.

Op zich is het natuurlijk volkomen belachelijk dat de Grieken die geld contant bewaren dit deden omdat de banken niet te vertrouwen waren en ze niet bij hun geld konden, nu opnieuw moeten betalen aan diezelfde banken die de ellende hebben veroorzaakt.

Het gaat allemaal nog veel verder.

Voor de autoriteiten is één en één nog altijd zeven, dus iemand die grote Eurobiljetten komt wisselen voor kleinere is hoogstwaarschijnlijk een witwasser die moet worden aangepakt.

Daarom moet de Griek die met een paar grote Eurobiljetten bij een bank komt om deze om te wisselen, al zijn persoonlijke gegevens verstrekken. Vervolgens wordt zijn gehele financiële historie nagetrokken om te kijken om de man wel legaal aan dergelijk biljetten gekomen kan zijn.

Binnen de Europese Unie is Griekenland het land waar het meeste contante geld in omloop is. Dit is ook niet zo vreemd na de toestanden die je in dat land hebt gehad met banken die wekenlang de deuren dichthielden en pinautomaten waar geen geld uit kwam.

In Griekenland bestaat ongeveer 25 procent van het BBP uit contant geld, terwijl dit in de rest van de Unie ongeveer op 10 procent ligt.

Griekenland heeft ongeveer twee en een half keer meer contant geld dan de rest van de , dus wonen daar ook het hoogste percentage criminelen die proberen geld wit te wassen, volgens de officiële logica.

Men doet heel verbaasd dat er zoveel contant geld in omloop is in Griekenland, maar geen moment denken de autoriteiten en banken erbij na dat zij degene zijn die verantwoordelijk zijn daarvoor omdat zij degene zijn die hebben geprobeerd de Griekse rekeninghouders ook van hun laatste centen te beroven.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6476778063 6c67ccc07e sparen1

Grootbanken verlagen rente alweer: Spaarrekening levert niets meer op

854303046 0849de70ee jihad

In Europa: 400 tot 600 jihadisten getraind om terreuraanslagen te plegen