in , , , , ,

Handig, weg met privacy: Britse overheid gebruikt patiëntgegevens om illegale migranten op te sporen

De Britse overheid gebruikt al jaren persoonlijke patiëntengegevens van de openbare gezondheidsdienst NHS om illegale migranten op het spoor te komen.

Volgens The Guardian hebben de Britse autoriteiten het afgelopen jaar gegevens van ruim 8.000 mensen in handen gekregen.

Het gaat dan om niet-klinische gegevens, zoals het adres, de geboortedatum en de datum waarop ze naar de dokter gingen. Aan de hand daarvan tracht de overheid de illegale migranten op te sporen en het land uit te zetten.

Het systeem bestaat al jaren, en de National Health Service is ook wettelijk verplicht om de informatie aan de overheid door te spelen.

Sinds 2014 is het aantal aanvragen wel verdrievoudigd, wat volgens The Guardian kadert in het plan van premier Theresa May om een “vijandige omgeving” te creëren voor ongedocumenteerde migranten.

Volgens Leigh Daynes, directeur van de organisatie Dokters van de Wereld, zien veel vrijwilligers van de organisatie in Groot-Brittannië regelmatig zwangere vrouwen, slachtoffers van mensenhandel en ernstig zieke mensen, die niet meer naar een gewone arts durven te gaan uit angst voor de gevolgen.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Iemand nog een EPD of LSP en wat dan ook niet meer?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
3 jaren geleden

En wat dacht van uw Politie.
Ook al. ben je juridisch niet verdacht
.
stealth-sms
.
De politie maakt onrechtmatig een peilbaken van “je eigen” telefoon

De Nederlandse politie maakt grootschalig gebruik van de stealth-sms: een middel waarmee je telefoon gebruikt kan worden als een peilbaken, zonder wettelijke regels, waarborgen en rechterlijke controle. Een grof schandaal, vinden wij.

De stealth-sms is een voor de gebruiker van een mobiele telefoon onzichtbaar sms-bericht. Dit bericht wordt door de politie naar een mobiele telefoon verzonden. De telefoon maakt in reactie daarop contact met een zendmast. Door deze informatie op te vragen bij een telecommunicatieaanbieder, zoals KPN, Vodafone of T-Mobile, kan de politie bepalen waar een verdachte ongeveer is.

Het UWV creëert dus gratis werk!! Van betaalde baan gevonden naar proefplaatsing voor je uitkering

Meer fake-nieuws: Trump overweegt heropening geheime CIA-gevangenissen