in , ,

Het grote verkiezingen uitstellen circus is begonnen, risico’s van de democratie

democratie 1567693739
jette55 / Pixabay

Er werd al enige tijd over gespeculeerd. Zouden ze proberen de Tweede Kamerverkiezingen, die gepland staan voor 17 maart, uit te stellen?

Nou, hoewel politici er voorlopig nog over zwijgen praten OMT-leden ‘opeens’ wél met bevriende journalisten. Want oh, oh, wat maken ze zich zorgen over de risico’s van de democratie!

Volgens NRC Handelsblad maken enkele leden van het Outbreak Management Team (OMT) zich ernstig zorgen “over het risico van het houden van verkiezingen midden in een mogelijke derde coronagolf.”

Oké, het kabinet heeft het OMT nog niet gevraagd om een “advies” over de vraag of wij gebruik maken van ons belangrijkste recht in een democratie, maar de commissieleden willen wél heel graag gevraagd worden om “de potentiële gevolgen” van de verkiezingen te “bespreken” en door te rekenen.

“Het heeft gewoon risico’s, die moet je becijferen,” aldus arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans bijvoorbeeld.

Arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten denkt daar net zo over. “Krijg je dan een piek, dan is dat een heel slecht moment om veel mensen bij elkaar te brengen, zoals bij verkiezingen. Het gaat om de vraag: welk epidemiologisch risico ben je bereid te nemen?”

Die vraag van Bonten kunnen we gemakkelijk beantwoorden: nee vriend, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat wij Nederlanders het recht hebben gebruik te maken van ons stemrecht, om op die manier duidelijk te maken welke richting we in willen met ons land.

Waar halen al die ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e8dd474d57a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c702a7cd59549 640 vaccin

Zo gaan ze bewijzen dat coronavaccins werken

global reset 05a

Feit of fictie: The Great Reset