in , , , ,

Het Vierde Keerpunt: Westen op rand van periode vol chaos en geweld

tlm

Massa immigratie en meer EU, de dominostenen die onze samenleving zullen doen instorten.

De afgelopen jaren hebben we enkele keren aandacht besteed aan het boek ‘The Fourth Turning' (Het Vierde Keerpunt) uit 1997, waarin auteurs William Strauss en Neil Howe op grond van duizenden jaren historie een patroon optekenden van de opkomst, hoogtijdagen, afval en uiteindelijk ondergang van (hoogstaande) beschavingen. 20 jaar geleden was het Westen al vrijwel ongemerkt de periode van afval ingegleden. De huidige ontwikkelingen laten zien dat we nog maximaal 8 jaar de tijd hebben om de totale instorting van onze samenleving en zelfs beschaving te voorkomen of te minimaliseren. Eén ding is zeker: we staan op de rand van een onzekere, angstwekkende periode vol chaos en geweld.

De geschiedenis is gedoemd zich te herhalen, is een bekend gezegde. Strauss & Howe bestudeerden hoe oude en modernere beschavingen zich ontwikkelden, heersten, en waarom ze uiteindelijk weer verdwenen. Daar bleken een aantal opmerkelijke overeenkomsten in te zitten, zoals een ongeveer 80 jaar lange cyclus die bestaat uit:

1. Hoogtijdagen, die volgen op een grote crisis. In ons geval was dat de Tweede . De samenleving begon als één man met de . Ze hadden een gezamenlijk doel: een betere toekomst creëren voor hun (klein)kinderen en zichzelf. Het vertrouwen in de overheid was groot, de moraal hoog. Het leidde tot een enorme groei van de welvaart en het welzijn van de gewone man.

2. Bewustwording. Deze fase begon in de jaren '60, toen almaar groter wordende groepen mensen vraagtekens begonnen te zetten bij de heersende normen en waarden, en bij de besluiten van de gevestigde orde. We kregen de ‘psychedelische' revolutie en protesten tegen even bloederige als zinloze oorlogen zoals in Vietnam. Burgerrechtenbewegingen kregen steeds meer invloed.

3. Afval. Het economische, financiële en buitenlandse beleid van de regering Reagan zorgde ervoor dat het Westen uit de grote crisis van eind jaren '70 – begin jaren '80 kwam, en in de jaren '90 een periode van ongekende groei kende. In tegenstelling tot in de hoogtijdagen kwam die groei nu voornamelijk ten goede van ‘het grote geld', Wall Street, de , de multinationals, de machtige elite, en nauwelijks van de burgers.

Tegelijkertijd kwam er in de maatschappij een sterke verschuiving van het belang van het collectief naar het individu, in onze tijd uitmondend in egocentrisch ingestelde jongere ‘selfie' generaties, wier leven volledig draait om hun eigen belevingen, ervaringen, contacten en ook meningen. Het wegvallen van een gezamenlijk doel, voor een groot deel veroorzaakt door het opheffen van zowel landsgrenzen als maatschappelijke, culturele en persoonlijke grenzen, leidde tot versplintering in de samenleving en ook in de politiek, en een alomvattend verlies aan identiteitsgevoel.

4. Crisis. De laatste fase in het Westen begon in 2008 met het uitbreken van de financiële crisis. De gewone man kreeg steeds minder vertrouwen in politici, mede vanwege de talloze gebroken beloften, verdragen en afspraken. De machtigen redden hun vriendjes bij de banken en vooral ook zichzelf en hun eigen politieke idealen met onvoorstelbare hoeveelheden belastinggeld, en zadelden het volk met de rekening op. Tal van besluiten werden tegen de wil van de meerderheid gemaakt, zoals verdere integratie van de EU-lidstaten, het opgang brengen van een –volgens alle eerdere verdragen illegale- permante geldstroom van Noord naar Zuid, en de massale immigratie van miljoenen moslims.

Vierde Keerpunt is in volle gang

In de VS en is het ‘Vierde Keerpunt' inmiddels in volle gang. De samenleving wordt steeds onstabieler en gewelddadiger. Mensen polariseren in ‘rechts' en ‘links', waarbij ‘rechts' terug wil naar de stabielere, welvarende periode waarin ze nog iets over de toekomst van hun eigen landen hadden te zeggen, en ‘links' juist alle bestaande structuren wil afbreken, en massa immigratie daarbij het belangrijkste wapen is.

De ‘politiek correcte' linkse meningenterreur van en door de overheid en media zorgt er ondertussen voor dat een almaar grotere groep mensen, die zich zorgen maken over de ontwikkelingen en besluiten die over hun hoofden worden gemaakt, in een hoek worden gezet en worden genegeerd en/of zwartgemaakt als ‘extreem-rechtse racisten'.

Links hoopt door geweld alsnog zijn zin te krijgen

Na de voor het establishment schokkende verkiezingsoverwinning van Donald Trump, die de kandidaat van de ‘Deep State' schaduwregering, Hillary Clinton, versloeg, lijkt de VS mogelijk al deze zomer af te stevenen op goed georganiseerde, door de extreemlinkse globalist George Soros gefinancierde massaprotesten van ‘links', die hopen door het creëren van zoveel mogelijk chaos en geweld de politiek zover te krijgen om Donald Trump af te zetten.

Patriottistisch ‘rechts' Amerika houdt zich over het algemeen nog erg rustig, maar analisten twijfelen er niet aan dat een aanzienlijk deel van Trumps achterban bereid is om –eveneens desnoods met geweld- hun belangen en hun president te verdedigen.

In Europa hebben we vooral in Duitsland al tal van soms zeer gewelddadige protesten gehad van de extreemlinkse pro-islamitische ‘Antifa' beweging, die volgens diverse bronnen op de achtergrond door de linkse partijen en de sociaaldemocraten wordt aangestuurd. Elders in Europa zijn er vergelijkbare botsingen, die echter zoveel mogelijk worden verzwegen door de media, om de mensen zolang mogelijk het valse te geven dat alles bij het oude blijft.

Verzet tegen Deep State in VS en Europa

De hoorzitting van de ontslagen -directeur James Comey onderstreepte dat de regering Trump uit alle macht probeert de oude politieke orde, en met hen de veel te machtig geworden ‘Deep State', te breken.

In Europa hebben we onze eigen ‘Deep State' in de vorm van een politieke kliek in Brussel, en andere hoofdsteden, die toewerkt naar het volledig opheffen van de soevereiniteit van de lidstaten, ten gunste van een federale (geïslamiseerde) Europese Superstaat. Vrijheidspartijen zoals het Front National, de PVV, Lega Nord, AfD en Zweden-Democraten proberen hiermee te breken, maar worden stuk voor stuk getroffen door een ‘cordon sanitaire' van de heersende partijen.

Steeds hardere maatregelen van elite om macht en controle te houden

Om de controle en de macht te behouden grijpt de gevestigde orde naar steeds heftigere middelen, zoals het inperken van de vrijheid van meningsuiting op het internet, het manipuleren van de publieke opinie met ‘nepnieuws', en het bagatelliseren/weglaten van de oorzaak van de criminaliteits- en terreurgolf die Europa overspoelt.

Ook deze fase is in ‘The Fourth Turning' omschreven. Het ging weliswaar niet met dezelfde technologische middelen, maar is verder precies wat de elite van eerdere imperiums ook deed als ze de grip op hun onderdanen begon te verliezen. Deze cirkel van almaar hardere maatregelen zal, indien de huidige ontwikkeling niet heel snel wordt omgekeerd, er weer geluisterd wordt naar de zorgen van het volk en hun belangen weer voorop komen te staan, onvermijdelijk leiden tot een explosie van geweld en terreur, die eerder vroeger dan later zal komen, omdat de sociale systemen door het huidige massa-immigratie- en klimaatbeleid al binnen enkele jaren financieel totaal onhoudbaar zullen worden.

Finale crisis in uiterlijk 2025

In het tot nu toe bijna profetisch gebleken boek uit 1997 werd gesteld dat de finale crisis van het Vierde Keerpunt in ongeveer 2005 zou beginnen (dat werd 2008), en in uiterlijk 2025 zijn hoogtepunt zal bereiken, en dat dit catastrofale moment zeer waarschijnlijk gepaard zal gaan met een nieuwe grote oorlog of serie oorlogen, wellicht zelfs een wereldoorlog. Dat houdt in dat we nog maar 8 jaar de tijd hebben om te herstellen wat ‘onze' politieke leiders in razendsnel tempo aan het afbreken zijn.

Helaas hebben wij Nederlanders in maart een enorme kans hierop volledig laten liggen. De keus die toen in het stemhokje werd gemaakt kan wel eens fataal zijn geweest, zeker nu er alsnog een kabinet met GroenLinks en zit aan te komen, partijen die juist die factoren die onze ooit stabiele samenleving en toekomst aan het wankelen hebben gebracht (EU/immigratie/islamisering/klimaatbeleid), nog veel verder willen versterken.

Nóg meer olie op het vuur als de oplossing – ook die verblinding is tekenend voor de ‘leiders' tijdens het ‘Vierde Keerpunt', en één van de belangrijke redenen waarom we op dit cruciale punt in onze geschiedenis zijn gekomen.

Bron

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
16107441688 697847bd4c tesla

Verkoop elektrische auto’s stort zonder torenhoge subsidies compleet in

Infowars053014bilderbergagenda2

Journalist onthult: Bilderberggroep maakt de dienst uit in Midden-Oosten