in , , , , ,

Hoera en vier feest! De euro is vandaag jarig, alweer 20 jaar lang met een monetaire EU-dictatuur opgescheept

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

In januari 1999 werd de derde fase van de Economische en Monetaire Unie officieel gestart, wat maakt dat de euro vandaag twintig jaar oud is. Het monetair beleid van de 11 oorspronkelijke lidstaten werd vanaf dan door de Europese Corrupte Bank (ECB) bepaald. Drie jaar later, in januari 2002, werden dan cash euro’s ingevoerd, waarmee dit nieuw monetair project ook meteen tastbaar werd voor de bevolking.

Mijn oordeel over de euro is ronduit negatief, en dit om meerdere redenen. Zo is het een feit – géén mening – dat sinds de euro alles (veel) duurder is geworden. Van de omzetting van de nationale munt – BEF in België en NLG in Nederland – werd handig gebruik gemaakt om in één keer ook een devaluatie door te voeren, wat maakt dat de koopkracht per euro institutioneel werd afgezwakt. Handig voor corrupte overheden die zwaar in de schulden zaten, want zo leenden ze goedkoper.

Ten tweede is de euro een klassiek geval van de tragedie van de meent. Wanneer op een gemeenschappelijk stuk weide – de meent of dries – alle koeien van het dorp mogen grazen, maar tegelijk niemand verantwoordelijk is voor het beheer van dat stuk grond, dan kun je er van op aan dat het binnen de kortste keren zal worden kaal gegeten. Vandaar dat we dat beheer overlaten aan de ge-meen-te en wel door ”vertegenwoordigers” te kiezen die het algemeen belang?? behartigen.

Dat is dus niet het geval bij de ECB. Ja, er is wel een raad van gouverneurs die bestaat uit de 19 gouverneurs van de centrale banken die bij de euro aangesloten zijn, maar van veel ”democratische” controle kun je daar niet meer spreken. Dat is “high politics”, en het feit alleen al dat de conservatieve Bilderberg trekpop Wim Duisenberg na nog niet eens de helft van zijn termijn opgevolgd werd door de Fransman Bilderberg trekpop Trichet, spreekt boekdelen: de euro is een politiek project in handen van Frankrijk.

De euro, namelijk, was de prijs die Duitsland aan Frankrijk moest betalen voor zijn eenmaking. In Maastricht gooide landsverrader Bilderberg trekpop Kohl de Duitse monetaire soevereiniteit te grabbel en sindsdien zwaaien de Franse énarques de monetaire plak. Bilderberg trekpop Draghi, bijvoorbeeld, die is wel Italiaan, maar in wezen telt dat niet voor de euro-elite. Zij zien zichzelf als illuminatie, verlichte geesten die in hun deel van de wereld een steentje bijdragen aan het uiteindelijke doel van één wereldmunt.

Wij leven met andere woorden niét in een democratisch systeem, maar worden geregeerd vanuit de schaduw door corrupte centrale bankiers. Van het crisisgevoel rond Griekenland bijvoorbeeld, werd handig gebruik gemaakt om de EU (video) nog verder te centraliseren, zo ver zelfs dat iets wat in 1991 nooit zou aanvaard worden – een “permanent noodfonds” (EFSF) dat nu het ESM is geworden – nu een onherroepelijke institutie lijkt.

En zo gaat men verder en verder en verder. Via een migratiebeleid op maat van de corrupte bankiers – de nationale identiteiten moeten verdwijnen en een nieuw volk moet worden gecreëerd – zullen we binnen dit en afzienbare tijd allemaal brave “Europeanen” worden: belastingen betalen en zwijgen.

Lees verder bij de bron: Pensioenactivist

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rode hesjes

Links moet weer stom doen, gebruiken Rode Hesjes ipv Gele Hesjes om tegen wanbeleid van Rutte te protesteren

electric car 1547408128

Promovendus: ‘Elektrische auto’s gaan klimaatdoelen niet halen, niet duurzaam en te goedkoop om productie op te voeren’