in , ,

Links moet weer stom doen, gebruiken Rode Hesjes ipv Gele Hesjes om tegen wanbeleid van Rutte te protesteren

Geen gele, maar  demonstreren vanmiddag in Utrecht.

De Rode Hesjes demonstreren tegen ‘het wanbeleid van Rutte’. Onder politiebegeleiding wandelen ze een protestmars door de binnenstad. Dit is de eerste keer dat de Rode Hesjes samenkomen.

In navolging van de is het zondag in Utrecht tijd voor de Rode Hesjes. Op de Neude demonstreren zij vanaf 1 uur ‘s middags. Daarbij worden volgens de organisatoren zeker 200 deelnemers verwacht.

De Rode Hesjes houden die middag een protestmars door de Utrechtse binnenstad. Volgens planning eindigt die om 15.30 uur ook weer op de Neude. ,,Gele of anderskleurige hesjes zijn ook van harte welkom’’, laat de organisatie weten in een verklaring, ,,mits zij afstand nemen van extreemrechts, racisme en xenofobie’’.

De Rode Hesjes zeggen een linkse beweging te zijn die zijn oorsprong vindt op Facebook. De demonstratie richt zich tegen het ‘wanbeleid van ’ en moet worden gezien als een uiting van onvrede: ,,Over het neoliberale systeem waarin wij leven, want daarin wordt een mens gereduceerd tot een economische factor.’’

Naast een protest tegen ‘polariserende politici’ moet de mars ook in het teken staan van optimisme. ,,Over alles wat wij willen veranderen. Wij zijn voor lastenverlichting, een eerlijke verdeling van welvaart, respect en een inclusieve samenleving.’’

De Rode Hesjes hebben daartoe een manifest geschreven, waarin zaken worden bepleit als het opnieuw invoeren van de ziektewet en een belastingstelsel ‘dat niet werk en eerste levensbehoeften overmatig belast, maar vooral winst en vermogen’.

Het optreden in Utrecht wordt het landelijke debuut van de Rode Hesjes, die van plan zijn daarna ook elders hun opwachting te gaan maken.

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Merkel Diamond, waarom doen politieke kopstukken dit handgebaar?

Hoera en vier feest! De euro is vandaag jarig, alweer 20 jaar lang met een monetaire EU-dictatuur opgescheept