Houd rekening met een verhoging van 50%: ‘Hogere eigen bijdrage WMO wordt schrikken’

8446256344_a19668738a_schrikken

Het Centraal Administratiekantoor (CAK) waarschuwt mensen voor de hogere eigen bijdragen voor zorg. Eind deze maand komen de eerste beschikkingen in de bus voor mensen die thuis zorg en ondersteuning krijgen. In die brief staat wat mensen maximaal kwijt zijn aan eigen bijdragen.

Het CAK stuurt de facturen namens gemeenten naar mensen die onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vallen. De eigen bijdragen verschillen per gemeente.

In 2014 kregen mensen die vanuit de WMO zorg of ondersteuning thuis krijgen, een algemene tegemoetkoming van 33 procent op de factuur. Dat die nu is afgeschaft, zal het hardst aankomen, verwacht het CAK. “Houd rekening met een verhoging van 50 procent”, schrijft het CAK.

De facturen worden later verstuurd, in maart, omdat mensen die onder de WLZ vallen en een persoonsgebonden budget (pgb) hebben, niet altijd zijn uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank. Die kampt met problemen bij de verwerking van facturen, waardoor veel mensen met een pgb hun geld niet hebben gekregen en dus hun hulpverleners ook niet kunnen betalen.

Lees verder via NOS.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haasenbroek zegt:

    “beschikkingen”
    isin praktische zin Bestuutsrechterrlijke onzin- als het om “Bezwaar” gaat

    Geen Burger krijgt in NL. gelijk – welk argument die ook aanvoert.
    : Burgers hebben in het Bestuursrecht geen schijn van kans. [Prof T. Tak]

Geef jouw mening