in , ,

Houd rekening met een verhoging van 50%: ‘Hogere eigen bijdrage WMO wordt schrikken’

8446256344 a19668738a schrikken

Het Centraal Administratiekantoor (CAK) waarschuwt mensen voor de hogere eigen bijdragen voor zorg. Eind deze maand komen de eerste beschikkingen in de bus voor mensen die thuis zorg en ondersteuning krijgen. In die brief staat wat mensen maximaal kwijt zijn aan eigen bijdragen.

Het CAK stuurt de facturen namens gemeenten naar mensen die onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vallen. De eigen bijdragen verschillen per gemeente.

In 2014 kregen mensen die vanuit de WMO zorg of ondersteuning thuis krijgen, een algemene tegemoetkoming van 33 procent op de factuur. Dat die nu is afgeschaft, zal het hardst aankomen, verwacht het CAK. “Houd rekening met een verhoging van 50 procent”, schrijft het CAK.

De facturen worden later verstuurd, in maart, omdat mensen die onder de WLZ vallen en een persoonsgebonden budget (pgb) hebben, niet altijd zijn uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank. Die kampt met problemen bij de verwerking van facturen, waardoor veel mensen met een pgb hun geld niet hebben gekregen en dus hun hulpverleners ook niet kunnen betalen.

Lees verder via NOS.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6267369304 9061cb58e4 snelweg

PvdA is een plaag voor automobilisten: +5,1% van motorrijtuigenbelasting

450505703 3d2682a77b simcard

NSA kon vrij telefoonverkeer afluisteren via simkaarten hack