in , ,

NSA kon vrij telefoonverkeer afluisteren via simkaarten hack

450505703 3d2682a77b simcard

De en GCHQ hebben een in gevestigde producent van chips voor onder meer simkaarten gehackt. Dat meldt The Intercept op basis van nieuwe documenten afkomstig van NSA-klokkenluider Edward Snowden.

Het zou de NSA en GCHQ te doen zijn geweest om de encryptiesleutels van de simkaarten die het bedrijf, Gemalto, levert. Gemalto produceert jaarlijks zo'n twee miljard simkaarten. In totaal zouden de twee inlichtingendiensten zeven miljoen encryptiesleutels hebben buitgemaakt. Met deze sleutels zouden de organisaties vrij het telefoonverkeer af hebben kunnen afluisteren van de telefoons waarin de simkaarten van Gemalto gebruikt worden, zonder dat hiervoor de toestemming van telecomproviders of betrokken overheden nodig was.

Gemalto was niet op de hoogte van de hack, die ergens in 2010 door de GCHQ werd gedocumenteerd, en kon hier ook geen aanwijzingen van vinden nadat The Intercept het bedrijf recentelijk inlichtte. D'66-kamerlid Gerard Schouw liet tegenover The Intercept weten ontsteld te zijn over het van Gemalto door de NSA en laat weten dat hij het kabinet om een officiële verklaring zal vragen. Tevens wil hij weten of de Nederlandse op de hoogte was van de hack.

Lees verder via PrivacyNieuws.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8446256344 a19668738a schrikken

Houd rekening met een verhoging van 50%: ‘Hogere eigen bijdrage WMO wordt schrikken’

6976750096 9f60b58def VVD

Mag ik u voorstellen de Partij van corruptie, fraude, omkoping, pedofilie en verdwijningen(VVD)