HPV vaccinatie trein dendert door naar de volwassenen

qimono / Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. JohnC schreef:

    Het grote probleem is dat overheden niet op kunnen tegen de grote multinationals. En dat is een wereldwijd probleem. Qua geld, kennis, aantal hoog gekwalificeerd personeel steken de bedrijven boven overheden uit. Hoe kan een overheid dan produkten dan goedkeuren? En hoe ga je dan met schade om? Inmiddels zijn de complexiteit en de potentiele schade zo groot geworden dat overheden dat niet meer aan kunnen.

    Wat in deze situatie los van bovenstaande wel zeer snel mogelijk is, is dat de verantwoordelijkheid voor 100 % volledig bij de fabrikant wordt gelegd met alle gevolgschade. En dat op de markt brengen alleen wordt toegestaan als het bedrijf voldoende financieel vermogen heeft (of voldoende verzekerd is) om de schade volledig te compenseren (anders draaien de burgers daar voor op). Als die dekking er niet is: produktie niet accepteren. Ook als dat laatste pas na vele jaren is. En dan ook zo dat niet het slachtoffer moet bewijzen dat de fabrikant schuldig is, maar dat de fabrikant moet aantonen dat zijn produkt veilig is.
    Maar ja: dan moet je wel een regering hebben van capabele, onkreukbare en sterke lieden en niet een aantal mensen zonder enige levens ervaring vers van universiteit en een jaartje consultancy …

Heb jij er iets over te zeggen?