in

Huur die illegaal in: Boete voor ‘illegaal’ klusjeswerk geschrapt

6899336276 4a88d3e5a1 verven

Het leek een kleine een paar weken geleden, over twee Roemenen die in 2013 in Roosendaal een huis schilderden zonder werkvergunning, maar de uitspraak van de rechtbank in Breda die gisteren werd gepubliceerd, kan grote gevolgen hebben. De huiseigenaar kreeg twee jaar geleden een boete van 9000 vanwege de illegale schilders, maar de oordeelt nu dat de Roemenen helemaal geen werkvergunning nodig hadden.

Deze uitspraak kan vergaande consequenties hebben, aangezien het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid de afgelopen jaren voor zo'n 150 tot 200 miljoen euro aan boetes heeft uitgedeeld aan meer dan tienduizend werkgevers van Midden- en Oost-Europeanen die in werkten zonder vergunning. Als blijkt dat ze allemaal onterecht zijn beboet, kan het zijn dat de flinke sommen moet terugbetalen.

De rechtbank in Breda wees er in haar uitspraak op dat Japanners door een handelsverdrag uit 1912 vrije toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Inwoners van EU-­lidstaten – zoals Roemenen sinds 2007 – mogen niet achtergesteld worden en moeten  op werknemers van een zogenoemd ‘derde land' zoals Japan.

Lees verder via de Bron: TROUW

Photo by rob stoeltje cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dictatoreu

Nederlanders helemaal klaar met EU; “Geen dictatuur in Nederland”

157090542 6a0c405c82 raped

Onderzoek seksueel geweld: 41% van jonge vrouwen heeft sex tegen haar zin gehad