in

Huur die illegaal in: Boete voor ‘illegaal’ klusjeswerk geschrapt

Het leek een kleine rechtszaak een paar weken geleden, over twee Roemenen die in 2013 in Roosendaal een huis schilderden zonder werkvergunning, maar de uitspraak van de rechtbank in Breda die gisteren werd gepubliceerd, kan grote gevolgen hebben. De huiseigenaar kreeg twee jaar geleden een boete van 9000 euro vanwege de illegale schilders, maar de rechter oordeelt nu dat de Roemenen helemaal geen werkvergunning nodig hadden.

Deze uitspraak kan vergaande consequenties hebben, aangezien het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid de afgelopen jaren voor zo’n 150 tot 200 miljoen euro aan boetes heeft uitgedeeld aan meer dan tienduizend werkgevers van Midden- en Oost-Europeanen die in werkten zonder vergunning. Als blijkt dat ze allemaal onterecht zijn beboet, kan het zijn dat de flinke sommen moet terugbetalen.

De rechtbank in Breda wees er in haar uitspraak op dat Japanners door een handelsverdrag uit 1912 vrije toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Inwoners van -­lidstaten – zoals Roemenen sinds 2007 – mogen niet achtergesteld worden en moeten  op werknemers van een zogenoemd ‘derde land’ zoals Japan.

Lees verder via de Bron: TROUW

Photo by rob stoeltje


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederlanders helemaal klaar met EU; “Geen dictatuur in Nederland”

Onderzoek seksueel geweld: 41% van jonge vrouwen heeft sex tegen haar zin gehad